Ana SayfaGüncelAÇLIK GREVLERİ | 61. gün: ‘Zorla tıbbi müdahale’ gündemde

AÇLIK GREVLERİ | 61. gün: ‘Zorla tıbbi müdahale’ gündemde

HABER MERKEZİ – Cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri 61’inci gününe girdi. Şakran Cezaevi’nden tutuklu Necdet Kaya ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevi yönetiminin açlık grevleri bitirilmediği takdirde ‘zorla’ revire götürülerek ‘tıbbi müdahale’de bulunulacağının kendilerine söylendiğini aktardı.

Cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri yeni cezaevlerinden tutukluların eyleme dahil olmasıyla birlikte büyüyerek devam ediyor.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) verilerine göre cezaevlerinde açlık grevindeki tutukluların sayısı hali hazırda 343.

Şakran T2 ve Şakran T3 cezaevlerindeki 13 tutuklu ise tam 61 gündür açlık grevinde.

Şakran Cezaevi T2 bölümünde bulunan tutuklulardan Necdet Kaya, bugün ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde cezaevi yönetiminin açlık grevleri bitirilmediği takdirde ‘zorla’ revire götürülerek ‘tıbbi müdahale’de bulunulacağının kendilerine söylendiğini aktardı.

dihaber’de yer alan habere göre ‘böylesi bir yaklaşımı kabul etmeyeceklerini’ belirten Kaya, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Cezaevi yönetimi sağlık durumumuzun artık tehlikeye girdiğini ve bizim revire gelip, açlık grevine son vermemiz gerektiğini söyledi. Bu yaklaşımı asla kabul etmeyeceğimizi söyledik idareye. Cezaevinin bu yaklaşımını kabul etmeyeceğiz ve bu keyfi uygulamaya karşı direneceğiz. Burada oluşacak olumsuzluktan başta cezaevi yönetimi olmak üzere Adalet Bakanlığı ve konuya duyarsız kalan kamuoyu sorumludur. İrademiz dışında yapılmak istenen tıbbi müdahaleyi kabul etmiyoruz. Kamuoyu bu konuda duyarlı olmalıdır.

Açlık grevindekilerin talepleri

Cezaevlerinde açlık grevi eyleminde olan tutukluların temel talepleri şöyle:

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması.

Cezaevlerindeki insani koşullarının iyileştirilmesi.

Düşünceleri ve siyasal çalışmaları nedeni ile aralıksız olarak sürdürülen gözaltı ve tutuklamaların sona erdirilmesi, halka yönelik askeri ve siyasi baskının sona erdirilmesi.