Ana SayfaGüncelAÇLIK GREVLERİ | Adalet Bakanlığı, HDP’li vekillere verdiği randevuyu erteledi

AÇLIK GREVLERİ | Adalet Bakanlığı, HDP’li vekillere verdiği randevuyu erteledi

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Bozdağ, HDP’li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in cezaevlerinde devam eden açlık grevleriyle ilgili görüşme randevusunu erteledi. HDP’den yapılan açıklamada görüşmenin Cuma günü gerçekleşeceği belirtildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dair açıklama yaptı.

Açlık grevlerinin kritik bir aşamaya geldiği belirtilen açıklamada, HDP’li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in Adalet Bakanlığı nezdindeki girişimleri sonucu 3 Nisan 2017 Pazartesi günü için Adalet Bakanı’yla açlık grevi gündemli bir randevu kararlaştırdığı ancak bu görüşmenin Cuma gününe ertelendiği duyuruldu.

Açıklamada şu ifadeler eyer verildi:

Bilindiği gibi cezaevlerinde gelişen baskı ve hukuksuzluklar kabul edilemez hak ihlalleriyle birlikte vahim bir hal almıştır. Temelde bu duruma itiraz etmek ve cezaevlerinin içinde bulunduğu koşulları görünür kılmak için başta Şakran Cezaevi olmak üzere birçok cezaevinde açlık grevleri başlamış bulunmaktadır.

Gelinen aşamada önemli bir bölümü ellinci gün sınırına dayanmıştır. Bu durum can kayıpları ve kalıcı sağlık yitimi anlamına gelmektedir. Parti olarak bu koşulların olumsuzluğuna dönük baştan beri iki yönlü bir çalışmanın içerisinde olduk.

Meclis Başkan Vekilimiz Pervin Buldan ve İdare Amirimiz Sırrı Süreyya Önder, Adalet Bakanlığı nezdindeki girişimleri sonucu 3 Nisan 2017 Salı günü için Adalet Bakanı’yla açlık grevi gündemli bir randevu kararlaştırmışlardır.

Vekillerimizle kararlaştırılmış olan randevu, Adalet Bakanlığı tarafından Cuma gününe ertelenmiştir. Yeni bir erteleme söz konusu olmazsa, bu görüşme Cuma günü gerçekleşecektir. Parti olarak başta devlet ve hükümet yetkilileri olmak üzere, herkesi bu sorunun evrensel insan hakları ve hukukun genel ilkeleri çerçevesinde çözümü için diyalog ve katkı sunmaya çağırıyoruz.

HDP olarak hayatın bütün alanlarında olduğu gibi, bu alandaki hak ihlallerinin de kararlı takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. İnsan hayatı bakımından kritik eşiğe gelinen bu noktada herkesi meselenin çözümü için inisiyatif almaya davet ediyoruz.

  AÇLIK GREVLERİ | Şakran’da 49. gün, tutukluların sağlık durumu kritik aşamada
Previous post
'Rehine değişimi' iddiası: Adil Öksüz ile Hulisi Akar 'takas' mı edildi?
Next post
Kılıçdaroğlu'ndan soruşturma açılan CHP'li vekil Bozkurt'a eleştiri