Ana SayfaGüncelAhmet Şık, Oda TV davasından beraat etti

Ahmet Şık, Oda TV davasından beraat etti

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci Ahmet Şık, yargılandığı Oda TV davasının karar duruşmasında son savunmasını yaptı. Şık, “Bu adliye gerçekten adaletin mezarı simgesi haline geldi. Adaletin mezar kazıcılığını da bizzat bu savcılar ve hakimler yapıyor” dedi. Mahkeme, Ahmet Şık’ın da aralarında olduğu tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Tutuklu Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık, gazeteciler Soner Yalçın, Nedim Şener ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı Oda TV Davası’nın  karar duruşması görüldü.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıkların son sözleri alındı.

‘Bu adliye adaletin mezarı oldu’

Duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden getirilen Ahmet Şık, şunları kaydetti:

Söyleyecek çok şeyim var. Ama aklımdan geçenleri söylersem yeni davalar açılacak. Cumhuriyet iddianamesi göstermiştir ki adalet sarayları mezarlığa dönüşmüştür. Bu adliye gerçekten adaletin mezarı simgesi haline geldi. Adaletin mezar kazıcılığını da bizzat bu savcılar ve hakimler yapıyor. Girişteki adalet heykelin terazisinde bir tarafında adalet, şeref diğerinde adaletsizlik ve şerefsizlik var. Güya o terazi adaletin tesisinin simgesi ama şu bir gerçek ki bu mezarın içinde yargılananlar için her hangi bir adaleti tartmıyor bu terazi. Savcı ve hakimler için tartı işlemi görüyor. Ve maalesef bu yargı mensupları için bu terazinin kefesindeki kötülük daha ağır oluyor.

Yargılanan diğer gazeteciler Nedim Şener, Yalçın Küçük, Soner Yalçın ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Barış Pehlivan, Mümtaz İdil, Sait Çakır, Coşkun Musluk da duruşmada son sözlerini söyledi.

Duruşmaya katılmayan sanıklar Doğan Yurdakul, Müyesser Uğur ve Ahmet Mümtaz İdil’in avukatları ise yargılama süresince yaptıkları savunmaları tekrarladıklarını belirterek müvekkillerinin beraatını talep ettiler.

Sanıkların konuşmalarının ardından kararın değerlendirilmesi için mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından mahkeme heyeti, davada yargılanan tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Kararda, davanın kavuşturma ve soruşturma aşamasında yer alan tüm kamu görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılması talimatı verildi.

Ahmet Şık: Kötülüğün organize olmuş hali hak ettiği sonu bulacak

Kararın açıklanmasının ardından duruşma salonundan çıkan Ahmet Şık, şunları söyledi:

Bu karar Cumhuriyet iddianamesini yazan hakimlere, savcılara ders olsun. 6 yıl sonra her şey ortaya çıkıyor hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Kötülüğün organize olmuş hali hak ettiği sonu bulacak. Cemaat siyasetin hangi çöplüğündeyse AKP iktidarı da o çöplüğe gidecek.

Şık’ın sözlerine salonda bulunanlar da alkış ve sloganlarla destek verdi.