Ana SayfaEkonomi‘AKP tüm kaynakları referandum için seferber etti, faturayı halk ödeyecek’

‘AKP tüm kaynakları referandum için seferber etti, faturayı halk ödeyecek’

HABER MERKEZİ – Referandum sürecinde AKP Hükümeti’nin ‘tüm kaynakları referandum için seferber ettiği’ belirtiliyor. İşin bu boyutuna dikkat çeken HDP’nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli’ye göre bu kaynakların ‘çok ciddi maliyetlerinin’ faturası ise halka kesilecek.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, Siyasi iktidarın tüm kaynakları referandum için seferber ettiğini söylüyor.

Temelli’ye göre seferber edilen bu kaynakların ‘çok ciddi maliyetleri’ ise halkı bekliyor.

Dihaber’e konuşan Temelli, ülkede kriz göstergesi olarak kabul edilen her etkenin devam ettiğini de vurgulayarak şu değerlendirmede bulunuyor:

Siyasi iktidar tüm kaynakları referandum için seferber etmiş durumda. Akla hayale gelmeyecek derecede bir kara ekonomi yürütüyor. Seferber ettiği kaynakların çok ciddi maliyetleri bizi bekliyor.

Temelli işin bu boyutunun önemine dikkat çekerek bir de ‘Hayır’ çağrısı yapıyor:

Bu maliyetlere katlanmamak için özellikle emekçi, yoksul halkımızın, gençlerin ve kadınların ‘Hayır’ demesi gerekiyor. Referandum bu açıdan iktisadi olarak da bu kötü gidişata ‘dur’ demek için büyük bir öneme sahip.

Temelli ayrıca Anayasa’daki değişikliklere bakıldığında ekonomi ile ilgili en önemli değişikliğin bütçeyle alakalı olduğunu belirtiyor.

‘Başkanlık sistemi’ hayata geçtiği takdirde Cumhurbaşkanı’nın bütçe hazırlayabileceği ve kamu kaynaklarını istediği gibi kullanabileceğini de ifade eden Temelli, “Hükümetin Deli Dumrul gibi istediği yere yol ve köprü yaptığını ve her proje için ciddi anlamda mali kaynak harcandığını” söylüyor ve ekliyor: “Ekonomin gerçek ihtiyaçlarını karşılamıyor.”