Ana SayfaGüncelAKP’li Elitaş: Cumhurbaşkanı’na üyelik teklifi yaparız

AKP’li Elitaş: Cumhurbaşkanı’na üyelik teklifi yaparız

HABER MERKEZİ – Referandumun ‘Evet’le sonuçlanmasının ardından gündeme gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’ye üyeliğine ilişkin ilk açıklama AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Elitaş, “27 Nisan veya 28 Nisan tarihinde YSK’nın Resmi Gazete’de yayımlayacağı tarihe baktığımız takdirde biz Sayın Cumhurbaşkanımıza AK Parti’yi şereflendirmesi için üyelik teklifi yaparız” dedi.

Adına ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ denilen ‘başkanlık’ sistemi için yapılan 18 maddelik Anayasa değişikliği oylaması yüzde 51.4 “Evet” ile kabul edildi.

Kabul edilen düzenlemeler içerisinde hemen yürürlüğe girecek 3 madde arasında yer alan “Cumhurbaşkanı’nın partiye üyelik hakkı” maddesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP üyesi olması gündemde.

Konuya ilişkin ilk açıklama AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi.

YSK’nın seçim sonuçlarını 27-28 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanmasını beklediklerini bu tarihin ardından Erdoğan’a AKP’ye üyelik teklifi yapacaklarını söyledi.

Elitaş şu ifadeleri kullandı:

Hayırlı uğurlu olsun demek lazım. Türkiye bundan sonra önündeki engelleri vesayet rejimi ile ilgili uygun bir şart oluşturan mevcut anayasayı değiştirerek yeni bir yönetim tarzına geçmiş oldu. Destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaş artık hiç kimseden endişe etmeden oyunun niyetini kendisine gelen siyasi parti temsilcisine ifade edebiliyor. Bugüne kadar böyle işler pek söylenmezdi. Herkes biliyor birbirini.

Sayın Cumhurbaşkanımıza teklif götürdüğümüzde takdir ederse AK Parti’nin kurucu lideri ve kurucu genel başkanı olarak partimize üye olması bizi şereflendirir. 27 Nisan veya 28 Nisan tarihinde YSK’nın Resmi Gazete’de yayımlayacağı tarihe baktığımız takdirde biz Sayın Cumhurbaşkanımıza AK Parti’yi şereflendirmesi için üyelik teklifi yaparız. Kendileri tarafından kabul gördüğü takdirde bizim için büyük bir şereftir.’