Ana SayfaGüncelAKP’li Turan’a göre ‘sayılarda ihtilaf yok’: Kamuoyu zamanla bunu kabul eder

AKP’li Turan’a göre ‘sayılarda ihtilaf yok’: Kamuoyu zamanla bunu kabul eder

HABER MERKEZİ – YSK’nin “mühürsüz oy” kararının ardından başlayan “şaibe” tartışmalarına ve YSK’ye yapılan itiraz başvurularına tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Zaman içinde kamuoyu bunu kabul edecektir. CHP’nin de aynı şekilde kabul edeceğini düşünüyorum” dedi.

Referandumda YSK’nin mühürsüz oyların geçerli sayılacağı kararının ardından başlayan “şaibe” tartışmalarına ve seçim ihlallerine dönük YSK’ye yapılan başvurulara AKP’den tepki geldi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Zaman içinde kamuoyu bunu kabul edecektir. CHP’nin de aynı şekilde kabul edeceğini düşünüyorum” dedi.

YSK’nin kararını “teknik bir konu” olarak nitelendiren Turan şu açıklamaları yaptı:

Seçimleri biz halkın iradesi olarak görüyoruz. CHP’nin şimdiye kadar hiçbir seçimden sonra halkın iradesine saygı duymuş bir yaklaşımı yok. Her seçimi tartışıyorlar. Özal aynı şekilde itham etti, Demirel’i itham etti, Menderes’i itham etti. Dolayısıyla biz buna alışığız. Ama zaman içinde kamuoyu bunu kabul edecektir. CHP’nin de aynı şekilde kabul edeceğini düşünüyorum.

Bu bizim meselemiz değil, bu YSK’nın teknik bir çalışması. Benzer örnekler bütün dünyada var. Dolayısıyla milletin iradesinin yansıması esastır. Hiçbir yerde sahte oy kullandığına dair bir iddia yok, hiçbir yerde benzer bir iddia yok. Teknik olan, yani filigranlı zarftır, mühürlü zarftır, oyların sayılmasıdır, hepsi bunların YSK’nın kendi takdiridir.

Her sandıkta siyasi partilerin kendi temsilcileri de vardı. Islak imzalı olarak da o zabıtlar tutanak haline getirilip, her partiye veriliyor. Sayılarda bir ihtilaf yok. Dolayısıyla milletin iradesinin yansımasında bir ihtilaf yok.