Ana SayfaGüncelAlman yetkililer tutuklu gazeteci Deniz Yücel’le ilk kez görüştü

Alman yetkililer tutuklu gazeteci Deniz Yücel’le ilk kez görüştü

HABER MERKEZİ – Die Welt gazetesinin tutuklu muhabiri Deniz Yücel ile Alman yetkililerin görüşmesine ilk kez izin verildi. Almanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Michael Roth “Deniz Yücel’in serbest bırakılması için hâlâ bastırıyoruz” dedi.

Die Welt gazetesinin tutuklu muhabiri Deniz Yücel ile Alman yetkilileri ilk kez görüşebildi.

Almanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Michael Roth, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Georg Birgelen ile Yücel’in yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Roth, “Deniz Yücel’in serbest bırakılması için hâlâ bastırıyoruz” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı’ndan açıklama

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel de ilerleyen saatlerde Birgelen’in Deniz Yücel’i Silivri’de ziyaret etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yücel’in ziyaret edilmesinin “sorunsuz gerçekleştiğini” kaydeden Gabriel, Yücel’in tutukluluk koşullarının ise “kolay olmadığını” söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı “O nedenle Deniz Yücel’in tüm gücümüzle onun serbest bırakılması için çabaladığımızı bilmesi bir o kadar önemli” diye konuştu.

Gabriel, Alman vatandaşlığı da bulunan Yücel’in konsolosluk danışmanlık hizmeti alabilmesinin süreklilik kazanması talebini yineledi.

Deniz Yücel

27 Şubat’ta tutuklanan Deniz Yücel, “terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle” suçlanıyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Binali Yıldırım’ın Mart ayının başında Alman mevkîdaşı Angela Merkel’e Alman büyükelçilik temsilcilerinin Deniz Yücel ile görüştürüleceği konusunda söz vermişti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birçok kez Yücel’i ‘ajan’ ve ‘terörist’ olarak niteledi ve bu nitelemeyi sürdürüyor.

Previous post
Mısır'da 3 bin yıllık piramit keşfedildi
Next post
'Rehine değişimi' iddiası: Adil Öksüz ile Hulisi Akar 'takas' mı edildi?