Ana SayfaDünyaAlmanya: 100 vatandaşımızın Türkiye’ye girişine izin verilmedi

Almanya: 100 vatandaşımızın Türkiye’ye girişine izin verilmedi

HABER MERKEZİ –  Almanya Dışişleri Bakanlığı, 2017 yılı başından bu yana 100 Alman vatandaşının Türkiye’ye girişine izin verilmediğini açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Sol Parti’nin soru önergesi üzerine verdiği cevapta 2017 yılı başından bu yana 100 Alman vatandaşının “kamu güvenliğine tehlike oluşturdukları” iddiasıyla Türkiye’ye girişine izin verilmediğini açıkladı.

Almanya Türkiye’den kararı yeniden değerlendirmesini talep etti

DW Türkçe’de yer alan habere göre Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, giriş yasağı getirilen Almanlar için federal hükümetinin aldığı önlemler konusunda yöneltilen soruya, “Federal hükümet, bu konuda harekete geçerek Türk hükümetinden giriş yasağı getirilenlere dair mümkün olduğunca şeffaf olunmasını ve alınan kararların yeniden değerlendirilmesi imkânını talep etti” yanıtını verdi.

‘Erdoğan savaş alanını daha da genişletiyor’

Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen ise Türkiye’nin uyguladığı giriş yasağını sert sözlerle eleştirdi. Dağdelen, “Almanlara yönelik giderek artan giriş yasaklarıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, diktatörlüğü için savaş alanını daha da genişletiyor” değerlendirmesini yaptı.

  Hollanda devlet televizyonu: 100 Hollandalının Türkiye’den çıkışına izin verilmiyor