Ana SayfaGüncelAlmanya’dan AKP’ye tepki: Deniz Yücel, çirkin seçim kampanyasının parçası haline getirildi

Almanya’dan AKP’ye tepki: Deniz Yücel, çirkin seçim kampanyasının parçası haline getirildi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘terörist’ ve ‘ajan’lık ile itham ettiği tutuklu gazeteci Deniz Yücel için Almanya’dan Türkiye’ye bir uyarı daha geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Yücel’e yönelik muamelenin ‘hukuk devleti ve siyasi açıdan kabul edilemez olduğunu’ söyledi ve Türkiye’deki referandum sürecine işaret ederek de Yücel’in ‘çirkin seçim kampanyasında siyasi oyunun parçası haline geldiğini’ kaydetti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasına yönelik eleştirilerini tekrarladı.

Gabriel, haftalık Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada “Deniz Yücel’e yönelik muamelenin hukuk devleti ve siyasi açıdan kabul edilemez olduğunu” söyledi.

“Türk hükümetinin yürüttüğü çirkin seçim kampanyasında neredeyse Yücel’in siyasi oyunun parçası haline geldiğinin düşünüldüğünü” ifade eden Almanya Dışişleri Bakanı, bunun kuşkusuz “Avrupa değerleriyle bağdaşmadığını” sözlerine ekledi.

Deniz Yücel

27 Şubat’ta tutuklanan Deniz Yücel, “terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle” suçlanıyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Binali Yıldırım’ın Mart ayının başında Alman mevkîdaşı Angela Merkel’e Alman büyükelçilik temsilcilerinin Deniz Yücel ile görüştürüleceği konusunda söz vermişti.

Ancak Alman yetkililerin, cezaevinde bulunan Deniz Yücel ile görüşmesine hala izin verilmiş değil.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birçok kez Yücel’i ‘ajan’ ve ‘terörist’ olarak niteledi ve bu nitelemeyi sürdürüyor.


Bu haber DW Türkçe’den derlenmiştir.