Ana SayfaGüncelBahçeli: Açıklamalar fazlasıyla yeterli

Bahçeli: Açıklamalar fazlasıyla yeterli

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘eyalet sistemi’ eleştirisi sonrası Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan gelen ‘güvence’ verici açıklamaların ‘fazlasıyla yeterli olduğunu’ söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanının ‘eyalet sistemi’ni savunan ifadeler kullandığını hatırlatarak referandum öncesinde eleştirilerde bulundu:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, başdanışmanlarının ‘eyalet sistemi’ ile ilgili ifadelerine karşı sessiz kalmakla eleştirmişti.

Bahçeli’nin bu eleştirileri referandumun hemen öncesine gelmiş ve ‘Hayır’a yorulmuştu.

Ancak Bahçeli’nin eleştirileri sonrası hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başbakan Binali Yıldırım, Bahçeli’ye ‘güvence’ veren açıklamalarda bulunmuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli de Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ‘eyalet’ açıklamalarına ilişkin Habertürk’te soruları yanıtladı ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın açıklamalarının ‘yeterli olduğunu’ söyledi.

‘Eyalet sistemi’ tartışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Başbakan Yıldırım’ın açıklamaları hatırlatılarak, “Açıklamaları yeterli buldunuz mu?” sorusunun yöneltilmesi üzerine Bahçeli, şunları söyledi:

Fazlasıyla yeterli. Bu açıklamalardan sonra tartışmayı ancak Cumhuriyet Halk Partisi veya ‘hayır’ kumpanyasının elemanları sürdürür. Zannediyorum onlar yapıyor. Çünkü sabaha kadar sosyal medya hareketlenmiş.

Erdoğan ve Yıldırım ne demişti?

Erdoğan MHP liderinin eleştirilerine ilkin TGRT Haber yayınında yanıt vermişti.

Erdoğan Bahçeli’ye “Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok” diye seslenmişti.

Bir defa ‘Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum’ dedim. 1923’te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir.

Başbakan Yıldırım ise ‘ülkücü kardeşlerine’ seslenmiş ve “Eğer bu anayasanın herhangi bir yerinde eyalet varsa ben bugün hem parti genel başkanlığını hem de Başbakanlık görevini anında bırakacağım” sözü vermişti.