Ana SayfaGüncelBaydemir’den Soylu’nun ‘dört duvar’ açıklamasına yanıt

Baydemir’den Soylu’nun ‘dört duvar’ açıklamasına yanıt

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Osman Baydemir, İçişleri Bakanı Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’a yönelik kullandığı “Biz ona 4 tane duvar verdik, şimdi istediği duvara sırtını dayasın” ifadelerine yanıt verdi. Baydemir, “Zaten her taraf duvardır. Ama bu duvarın yıkılması halkların elinde” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde referandum kampanyası kapsamında düzenlediği mitingde konuştu.

Baydemir konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı kastederek kullandığı “Sırtımızı PYD’ye dayarız, PKK’ya dayarız’ diyorlardı. Biz ona 4 tane duvar verdik, şimdi istediği duvara sırtını dayasın” ifadelerine de yanıt verdi. Baydemir, Soylu’ya, “Zaten her taraf duvardır. Ama bu duvarın yıkılması halkların elinde” diye seslendi.

Baydemir’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Yüksekova halkını sahiplenme duygusu, direniş ruhu sınırları aşmış durumda. 40 milyon Kürdün derdinin tek çaresi özgürlük ve birliktir. Tüm dünyanın, düşmanların, dostların gözü Yüksekova’da. Siz bir rekor ile vekillerinizi seçtiniz. Ama Kürtlerin kendi hak ve özgürlükleri ile mecliste kendilerine yer bulmalarına izin vermek istemediler. Ama her kışın sonu bahardır, bunu herkes bilsin. Saddam çıkardığı yasalar ile yargılandı. Bütün zulüm edenlerin sonu böyle olmuştur. Yüksekova halkına bu zulmü görenler de unutmasınlar ki aynı senaryolarla karşı karşıya kalacaklar. Yüksekova’nın oy rekoru, sesi referandumda Ankara’ya kadar gidecek.

Tüm özgürlüklerin kısıtlandığı bir yerde zaten her taraf duvardır. Ama bu duvarın yıkılması halkların elinde. Onlar şunu bilsin ki kurt ile tilkinin ittifakından bir şey çıkmaz. Biz yıkımı gören Yüksekova’nın direnişinden feyz alıyoruz.