Ana SayfaGüncelBir baba oğlunun cenazesi için tam 58 gündür açlık grevinde: ‘Cenazemizi alma hakkımız var’

Bir baba oğlunun cenazesi için tam 58 gündür açlık grevinde: ‘Cenazemizi alma hakkımız var’

HABER MERKEZİ – Dersim’e yönelik bombardımanda yaşamını yitiren oğlunun cenazesini almak için 58 gündür açlık grevi eyleminde olan baba Kemal Gün, cenazeyi alma hakkının olduğuna vurgu yapıyor ve “Hayatıma mal olsa da bu grevi sürdüreceğim ve cenazemi alacağım” diyor. Polisler ise baba Gün’e Kabahatler Kanunu’nu gerekçe göstererek şu ana kadar 13 bin 166 TL para cezası kesmiş durumda.

70 yaşındaki Kemal Gün, Dersim’de bulunan Çet Deresi’nde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren oğlunun cenazesini alabilmek için tam 58 gündür açıklık grevi eyleminde.

Kemal Gün’ün oğlu Murat Gün, 7 Kasım 2016 tarihinde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitirmişti. Gün’ün de aralarında olduğu 11 DHK-C üyesinden 10’unun cenazesi ise halen ailelerine verilmedi.

“Hayatıma mal olsa da bu grevi sürdüreceğim ve cenazemi alacağım”

‘Bir parça kemik dahi olsa’ oğlunun cenazesini almak için açlık grevinde olduğunu dile getiren baba Kemal Gün, yetkililerden halen bir cevap alamadıklarını söylüyor.

Hayatına mal olsa da çocuğunun cenazesini almak için greve devam edeceğini vurgulayan Gün, şunları anlatıyor:

58 gündür açlık grevindeyim. Bunlar bizleri oyalıyorlar. Cenazelerimizi vermiyorlar. Biz de süresiz olarak cenazemizi alana kadar bekleyeceğiz. Cenazemizi alma hakkımız vardır. Dinimiz nasıl emrettiyse öyle cenazemizi alıp defnedeceğiz. Bize cenazemizi vermiyorlar süründürüyorlar. Hayatıma mal olsa da bu grevi sürdüreceğim ve cenazemi alacağım.

Eyleme para cezası kesiliyor

Kemal Gün’e şu ana kadar eyleminden dolayı ‘Kabahatlar Kanunu’ndan 13 bin 166 TL para cezası da kesildi. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Aycan Çiçek, verilen cezaları “eylemin sabote edilmesi” olarak değerlendirirken, buranın park ve oturma alanı olduğunu, verilen para cezalarına karşı itiraz ettiklerini kaydetti.

Öte yandan baba Gün’e destek için dayanışma grevleri de yapılıyor. TAYAD üyesi Sezai Demirtaş Pazartesi gününden itibaren bir aylık açlık grevine gireceğini söyledi.

“Her gün aleyhine işliyor”

Ancak tam 58 gündür olan Kemal Gün’ün durumu şimdilik ‘iyi’ olsa da avukat Çiçek uyarıyor:

70 yaşında bir insan ve geçen her gün onun aleyhine işliyor. Bir insanın daha hayatına mal olabilecek bir durum.