Ana SayfaGüncelBoğa’nın heykeltraşı, ‘Korkusuz Kız’dan rahatsız olmuş

Boğa’nın heykeltraşı, ‘Korkusuz Kız’dan rahatsız olmuş

HABER MERKEZİ – ABD’de 8 Mart’ta dünya borsasının merkezi Wall Street’in semboli olan ‘bronz boğa’nın karşısına dikilen ‘Korkusuz Kız’ heykeli, Boğa heykelinin heykeltraşını rahatsız etmiş.

ABD New York Borsası’nın önündeki bronz boğa heykelinin karşısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde meydan okuyan küçük kız heykeli dikilmişti.

Gelen ilgi üzerine ‘Korkusuz Kız’ın bir yıl süreyle yerinde kalmasına karar verilmişti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Boğa heykelini yapan İtalyan heykeltraş Arturo Di Modica, heykelin telif haklarını ihlal ettiğini iddia etti.

Di Modica’nin avukatları, ‘Korkusuz Kız’ın Boğa heykelinin sanatsal anlamını değiştirdiğini söyledi.

Heykdelden oldukça rahatsız olduğunu belirten Di Modica, ‘Korkusuz Kız’ın bir sanat eseri değil, State Street Global Advisers şirketinin sponsorluğunda gerçekleştirilen bir reklam kampanyası olduğunu ifade etti.

Modica düzenlediği basın toplantısında, “Herkes boğayı seviyor. Karşısındaki bu kız ise ‘Ben buradayım, ne yapacaksın?’ diyor” şeklinde konuştu.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da tartışmaya Twitter’dan yaptığı açıklama ile dahil oldu:

Kadınlardan hoşlanmayan erkekler, ‘Korkusuz Kız’a ihtiyaç duymamızın esas nedeni.

Boğa heykeli 

3 bin 175 kilogram ağırlığındaki Boğa, 1987 yılında bir gece herhangi bir izin alınmadan yerleştirilmiş, sonrasında kamuoyunun talebiyle kentin finansal merkezi olan Wall Street’in yakınına yerleştirilmişti.