Ana SayfaGüncelCNN Türk’te sıra HDP’nin açıklamalarına gelirse: ‘Onu sosyal medyadan okumuşsunuzdur’

CNN Türk’te sıra HDP’nin açıklamalarına gelirse: ‘Onu sosyal medyadan okumuşsunuzdur’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki “15 Temmuz tartışmasına” ilişkin haberinde o gece Kılıçdaroğlu ile aynı uçakta bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın açıklamalarına yer veren CNN Türk, aynı uçakta bulunan HDP’li Kürkçü’nün konuya ilişkin açıklamalarına ise “Onu sosyal medyadan okumuşusunuzdur” diyerek haberde yer vermedi.

CNN Türk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki “15 Temmuz” tartışmasına ilişkin haberinde o gece Kılıçdaroğlu’yla aynı uçakta bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın sözlerini ekrana taşıdı.

Yayında Yazıcı’yla konu ile ilgili yapılan röportajın ardından haberi sunan Ahu Özyurt, o gece Bakan Yazıcı ve Kılıçdaroğlu ile aynı uçakta olan ve tartışmanın ardından konuya dair açıklamalarda bulunan HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün sözlerini hatırlattı ama haberde yer vermedi.

Özyurt bu hatırlatmanın ardından “Ertuğrul Kürkçü’nün de konu ile ilgili açıklamaları var. Bunu da sosyal medyadan görmüşsünüzdür” dedi.

Kürkçü ne demişti?

Kürkçü, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kılıçdaroğlu ile aynı uçakta olduğunu söyleyen Kürkçü, CHP liderinin İstanbul Atatürk Havalimanı’nda (AHL) çıktığı noktada hiçbir darbecinin ya da tankın bulunmadığını söylemişti.

‘Hayati Yazıcı’nın direnişini göremedim’

HDP’li Kürkçü, aynı uçakta AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın da bulunduğunu ifade ederek şunları söylemişti:

15 Temmuz darbe gecesi AHL’de Ankara uçağından üç milletvekili ve üç parti yöneticisi indi. Kemal Kılıçdaroğlu, Ertuğrul Kürkçü ve Hayati Yazıcı. Uçaktan inenlere darbe olduğu, Atatürk Havalimanından çıkışın mümkün olmadığı, beklemek gerektiği söylendi. 15 dakika sonra alandan ayrılmanın mümkün olduğu bilgisi gelince VIP salonundan herkes kendi karşılayıcılarıyla birlikte çıktı.

Atatürk Havalimanı VIP salonu ve çevresinde “darbeci” asker veya “darbeci tankı” yoktu. TEM çıkışındaki 2 zırhlı araçta da hiçbir hareket yoktu. Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanından ayrılışını gördüm. Ama üstüne çıkılacak tank olmadığı için olsa gerek Hayati Yazıcı’nın direnişini göremedim.

Darbecileri her şeyin yanı sıra VIP’e el koymayarak Ankara’dan gelenleri tarih yazma fırsatından mahrum bıraktıkları için de lanetliyoruz. Kılıçdaroğlu, tarih yazma fırsatını telefonla yakalamış. Ama Hayati Yazıcı’nın neden havalimanı direnişimizin başına geçmediğini bilemedim. Gene de Yazıcı’nın ortalığı velveleye vermemesine bakınca bu Atatürk Havalimanı köpürtücülerinden daha makul bir insan olduğu söylenebilir.