Ana SayfaGüncelCPJ’den son gazeteci tutuklamalarına tepki ve Türkiye’ye çağrı

CPJ’den son gazeteci tutuklamalarına tepki ve Türkiye’ye çağrı

HABER MERKEZİ – Referandum sonrası düzenlenen protestolarda tutuklananlar arasında gazeteciler de yer alırken, Gazetecileri Koruma Komitesi Türkiye hükümetine gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Referandum sonrasında gözaltına alınanlar arasında Sendika.Org’un muhabiri Murat Bay ile editör Ali Ergin Demirhan da bulunuyor.

Yine İzmir’deki protestoların ardından tutuklanan 7 kişiden biri de insan hakları konusundaki belgeselleriyle tanınan yönetmen-gazeteci Kazım Kızıl.

New York merkezli Gazeteciler Koruma Komitesi’nden (CPJ) yapılan yazılı açıklamada, son gözaltı ve tutuklamalar eleştirilerek, Türkiye hükümetinden tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi.

DW Türkçe’nin haberine göre Gazeteciler Koruma Komitesi Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Nina Ognianova, “Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik yapılan baskıların” ülkede medyaya “büyük zarar verdiğini” belirtti.

“Türk yetkililer eğer vatandaşların referandum sonuçlarını kabul etmesini istiyorsa, muhaliflerin özgürce ve korkmadan sesini yükseltmesine izin vermelidir” diyen Ognianova, “Ankara’daki yetkilileri medyaya yönelik siyasette yeni bir sayfa açmaya ve bağımsız basını desteklemeye davet ediyoruz” ifadesini kullandı.