Ana SayfaDünyaDışişleri Bakanlığı’ndan Rusya’daki patlamaya ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan Rusya’daki patlamaya ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın St. Petersburg kentindeki bir metro istasyonunda meydana gelen patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Rusya’nın St. Petersburg kentindeki metro istasyonunda meydana gelen ve en az 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 45 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Bakanlık tarafından açıklamada şöyle denildi:

Rusya’nın St. Petersburg kentinde bugün metroda meydana gelen patlama neticesinde çok sayıda can kaybı yaşandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Terörün her türlüsüne karşı olduğunu defaatle açıklamış bir ülke olarak bu alçak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Hadisede hayatlarını kaybedenlerin kederli yakınlarına, Rus yönetimine ve dost Rus halkına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

En az 10 kişi hayatını kaybetti

Rusya’nın St. Petersburg kentindeki metro istasyonunda bugün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada şu ana kadar en az 11 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi de yaralandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, patlamanın ardından şu açıklamayı yaptı:

St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor. Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz.