Ana SayfaGüncelReferandumdan sonra: Erdoğan ‘bir eline ip, bir eline satır’ alacakmış

Referandumdan sonra: Erdoğan ‘bir eline ip, bir eline satır’ alacakmış

HABER MERKEZİ – İktidara yakın Star ve Yeni Şafak yazarları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’nin başına geçmesiyle birlikte Erdoğan’ın ‘bir eline ipleri, diğerine satırı alacağını’ yazdı ve partide ‘büyük temizlik’ yapılacağını söyledi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Star ve Yeni Şafak gazetesi yazarları, referandumun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’nin başına geçmesiyle birlikte parti içerisinde ‘büyük temizliğin’ yapılacağını yazdı.

Star’dan Ersoy Dede, “Halk düşmanı Halk TV başlıklı yazısında YSK’nin kesin sonuçları ilan etmesi sonrasındaki süreçte Erdoğan’ın tekrar partisine döneceğini ve ‘ipleri eline alacağını’ aktardı.

Star yazarı ‘yarı bilgi, yarı öngörü biraz da temenni’sini kaleme aldığı yazısında, AKP tabanının ‘artık canına tak ettiği’ gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’ye dönünce ‘bir eline ipleri, diğerine satırı alacağını’ söyledi.

Dede “Ak Parti’de bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna da “Gevşek AKP’lilerde ‘sancı’ büyük” başlıklı yazısında Star yazarı Dede’ninkine benzer şeyler söyledi:

Sinsi sinsi “hayır”a çalışan kriptolar, gırtlağına kadar FETÖ’ye batmış gevşek ve “endişeli” AKP’liler, mirasyediler gibi ense yapıp yatan parti teşkilatları, ve tuzu kurular, ve fırıldaklar, ve bilumum Asumanlar için artık hesap verme zamanı gelmiştir.

Partili Cumhurbaşkanlığı

Adına ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ denilen ‘başkanlık’ sistemi için yapılan 18 maddelik Anayasa değişikliği oylaması resmi olmayan ve muhalefetin ‘şaibeli’ değerlendirmesi yaptığı sonuçlara göre yüzde 51.4 “Evet” ile kabul edilirken, kabul edilen düzenlemeler içerisinde 3 madde hemen yürürlüğe girecek.

Yürürlüğe girecek maddeler arasında Cumhurbaşkanı’nın partiye üyelik hakkının önü açan madde de var.

Anayasa’nın değiştirilen 101. maddesindeki “Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisi ile ilişiği kesilir” ifadesi kaldırılmıştı.

Böylece yeni düzenleme ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu AKP’ye dönüşünün önü açılmıştı.