Ana SayfaGüncelErdoğan: Ne tek adamı ya, böyle bir şey varsa o zaman Gazi Mustafa Kemal tek adamdı

Erdoğan: Ne tek adamı ya, böyle bir şey varsa o zaman Gazi Mustafa Kemal tek adamdı

HABER MERKEZİ –  Anayasa değişikliği teklifini “Ne tek adamı ya? 18 maddede tek adamlık yok” diye savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu yöndeki eleştirilerine karşı, “Bizim 18 maddeyi bir okusan, burada öyle bir şey yok. Eğer böyle bir şey varsa o zaman Gazi Mustafa Kemal tek adamdı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da konuştu.

Referanduma sunulan ‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği teklifini “18 maddede tek adamlık yok” diye savunan Erdoğan, “18 maddede tek adamlık yok, öyle bir şey varsa Gazi Mustafa Kemal tek adam” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Kılıçdaroğlu hep yalan söylüyor’

Anayasa değişikliği teklifine ilişkin yapılacak halk oylamasıyla ilgili tüm yaşananları ATV-A Haber ortak yayınında anlattım. Ülkemizde bir ana muhalefet boşluğu olduğunu da herhalde izlediniz. Şimdi diyeceksiniz ki “Kılıçdaroğlu var ya”. Bunun cevabını size fıkrayla vereyim. Dadaşa sormuşlar Kamil’i mi seversin, Kemal’i mi seversin. Dadaş hemen cevap vermiş, demiş ki “Kemal’i severim”. Niye demişler?

Dadaş’ın cevabı çok manidar. “Kamil bir yalan söylüyor, bir doğruyu. Kemal hep yalan söylüyor, beni yormuyor” demiş. Kılıçdaroğlu da hep yalan söylediği için artık kimseyi yormuyor. Ama bu durum ülkemizde bir boşluk da yaratıyor.

Ana muhalefet partisi demek? İktidardan sonra ülkenin yönetimi konusunda  söz sahibi olacak parti demek. Bunlar sadece konuşuyor. İktidara geldiğinde eğitimde ne yapacak? Adalette ne yapacak? Ulaştırmada ne yapacak? Bunlarda hiçbirisi yok.

Burada tüm vatandaşlarıma, tüm milletime soruyorum; CHP’nin böyle bir hazırlığını gören, duyan var mı? Kağıt üzerinde kalan saçma sapan laflardan bahsetmiyorum.

Somut projelerden bahsediyorum. Bay Kemal, biliyorsunuz SSK’nın genel müdürlüğünü yapmıştı. Ne kadar başarılı olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Geçen başbakanımızla konuştuk, kanserle ilgili ilaçlarda bir sıkıntı vardı. Kanserli hastalarımızın ilaçlarının masraflarını kendileri karşılaması gibi bir durum vardı. Bunu da “Devlet halledecek” dedik. İnşallah hazırlıklar ona göre yapılıyor, bu tür hastalarımızın tedavisini devlet olarak üstleneceğiz.

‘O zaman Gazi Mustafa Kemal tek adamdı’

18 yaş parlamentoya girmek. Kalktı onun da önünü kesmeye çalıştı. Gazi Mustafa Kemal vatanı gençlere emanet etti. E ne oldu? Sen hani gazinin kurduğu partinin genel başkanıydın? Tutturdu bir tek adam. Ne tek adamı ya? Bizim 18 maddeyi bir okusan, burada öyle bir şey yok. Eğer böyle bir şey varsa o zaman Gazi Mustafa Kemal tek adamdı. Hem partisinin genel başkanıydı, hem cumhurbaşkanı.