Ana SayfaGüncelErdoğan: Şu anda Batı bize hayran olmaya başladı

Erdoğan: Şu anda Batı bize hayran olmaya başladı

HABER MERKEZİ – Muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ sözlerine bir kez daha tepki gösterdi “Örtülü darbe ise zerre kadar haysiyetin varsa, zerre kadar şahsiyetin varsa çık, dosyalarını ortaya koy” ifadelerini kullandı. KHK ile, sayıları 50 bine varan muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından ödeneceğini de açıklayan Erdoğan, Avrupa ile kriz sürerken Batı’nın Türkiye’ye ‘hayran olmaya başladığını’ da savundu.

Muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ iddiasına ilişkin konuştu, muhtarlara ‘müjde’ verdi, Batı’nın Türkiye’ye ‘hayran olmaya başladığını’ söyledi.

Kılıçdaroğlu’na çağrı

37. Muhtarlar Toplantı’sında konuşan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ iddiasına ilişkin olarak şunları söyledi:

Şu ifadeye bak, ‘Örtülü bir darbedir 15 Temmuz’ diyor. Sen şehitlerimize bu hakaret yetkisini nereden buldun? Örtülü darbe ise zerre kadar haysiyetin varsa, zerre kadar şahsiyetin varsa çık, dosyalarını ortaya koy. Biz de gereğini yapalım. Siyasi hayatımda ne aldanan oldum, ne aldatan oldum. Bundan sonra da ne aldanan olacağız, ne de aldatan olacağız.

Örtülü darbe girişimi diyorsun, ben o gece geç saatlerde Yeşilköy’e indiğimde, Atatürk Havalimanında orada binlerce kardeşim çağrıya uymuş, oraya gelmişti. Dediler ki yanılmıyorsam saat 11.30 gibi ise ‘Kılıçdaroğlu geldi ve ayrıldı.’ Niye ayrıldın oradan? Sonra öğrendik ki Bakırköy Belediye Başkanının evine gitmiş. Milletin arasında kalsaydın ya. Hani önceden diyordun ki ‘Darbe olduğunda ilk defa tankın üzerine ben çıkarım’ diyordun. Hani tanklar oradaydı, sen neredeydin? Bu iş lafla olmaz, bu iş yürekle olur, yürekle.

Muhtarlara “müjde”

Konuşmasında muhtarlara ‘müjde’ de veren Erdoğan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile muhtarların SGK primlerini karşılayacaklarını açıkladı:

Muhtar maaşlarını asgari ücretle eşiledik bin 406 lira maaş alıyor şu anda muhtarlarımız. Yetmedi sosyal güvenlik primlerinin de karşılanması lazım dedik. Yayımlanacak KHK ile bu meseleyi çözüyotuz. 613 lira tutan sosyal güvenlik primleri devlet tarafından karşılanacak. Tüm güvenlik korucularımızı sigortalı hale getiriyoruz. Primler İçişleri Bakanlığı tarafından ödenecek. Muhtarlarımızın silah için harcırahını İçişleri Bakanlığımız karşılıyor. Harcırah yok.

“Batı bize hayran olmaya başladı”

Erdoğan konuşamasında ayrıca projelerden bahsederek, bu nedenle Batı’nın Türkiye’ye ‘hayran olmaya başladığını’ da söyledi:

Bizden öncekileri biz solladık. Şu anda Batı bize hayran olmaya başladı. İstanbul Boğazı’nın üzerine dizdik ya Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü oraya yerleştirdik ya bunların eşi benzeri pek yok. Tuttuk denizin altından Marmaray’ı yaptık. Avrasya Tüneli’ni yaptık. Osmangazi Köprüsü’nü yaptık. 18 Mart’ta Çanakkale’nin temelini attık.