Ana SayfaGüncelErdoğan’dan AGİT’e: Onu siz külahımıza anlatın

Erdoğan’dan AGİT’e: Onu siz külahımıza anlatın

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleşen anayasa değişikliği referandumunun ardından Beştepe’de konuştu. Erdoğan’ın gündeminde AGİT’in raporu ve idam vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumunun ardından Beştepe’de halkla buluşma programında konuştu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) referanduma dair hazırladığı rapora tepki gösteren Erdoğan idam kararına ilişkin de “İdam parlamentodan geçip benim önüme gelirse onaylarım. Olmazsa bir referandum da onun için yaparız” dedi.

“Yeni bir yönetim sistemine geçtik”

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘Evet’ diyenlere, geleceğimiz için kritik bir önemde gördüğüm bu değişikliğe onay verdikleri için teşekkür ediyorum. Anayasayla ilgili tüm tartışmalar bitmiştir. Bizim için asıl olan milli iradenin ne yönde tezahür ettiğidir. Milletimiz yeni bir yönetim sistemine geçmiş oldu. Hükümet kurma kavgaları sona erdi.

Seçimler

Bundan rahatsız olanlar olacak. Onları biliyorsunuz zaten. Türkiye artık seçimlerden sonra yaşadığı belirsizlikleri geride bıraktı. Önümüzdeki ilk seçimlerden itibaren Kasım 2019, onun önünde Mart 2019 yerel seçimler. Artık karar milletin.

İdam

Sayın Bahçeli ‘İdama evet derim’ diyor, Sayın Yıldırım’ın da böyle dediğine inanıyorum, fakat Sayın Kılıçdaroğlu da ‘Evet’ diyor. İdam parlamentodan geçip benim önüme gelirse onaylarım. Olmazsa bir referandum da onun için yaparız.

Meclis uyum kanunlarını çıkartacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin her halde kazananı milletimiz, ülkemiz olmuştur. Bu yeni sistemin yürürlüğe gireceği ilk seçimlere kadar hem ülke, hem yönetim olarak yapmamız gereken pek çok iş var. Meclisimiz gereken uyum kanunlarını çıkartacak.

“AGİT haddini bilsin”

AGİT diye bir örgüt var Avrupa’da. Kendilerine göre bir rapor hazırlıyorlar. Seçimler şöyle olmuş, böyle olmuş. Önce haddinizi bilin. Sizin hazırlayacağınız o siyasi içerikli raporları biz ne görürüz, ne duyarız, ne biliriz. Biz yolumuza devam ederiz. Onu siz külahımıza anlatın. Bu ülke, batının hiçbir ülkesinde görülmeyen en demokratik seçimlerini gerçekleştirmiştir. Sizler, Türkiye’nin bakanlarını Avrupa’ya sokmazken utanmadan sıkılmadan bu seçimler hakkında gölge düşürmede boşuna yola girmeyin. Artık sür eşeği Niğde’ye. Niğdeli kardeşlerim ne diyeceğini iyi bilir. Seçimlere kadar geçecek süreçte kurumlarımızla işbirliği içinde uygulayacağız bunları. Milletimizin bize işaret ettiği yol budur.

  AGİT'e göre YSK 'yasayla çelişti': Sayımla ilgili güvenlik mekanizması devre dışı bırakıldı