Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘Elimde özel dosya var’ diyen Kılıçdaroğlu’na: Varsa şimdi açıkla

Erdoğan’dan ‘Elimde özel dosya var’ diyen Kılıçdaroğlu’na: Varsa şimdi açıkla

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili elinde ‘özel dosya’ olduğuna dair açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “Varsa dosya açıkla 16 Nisan’dan sonra sana bir faydası olmaz, şimdi açıkla” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış için gittiği Rize’de konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde 16 Nisan’da düzenlenecek ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu vardı.

Referandumda ‘Hayır’ diyecekleri eleştiren Erdoğan, Saadet Partisi yönetimini de referandum tercihinden dolayı hedef aldı. Erdoğan, “Ne yazık ki Saadet’in başındaki bazı takım da ‘Hayır’ diyor” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili “kontrollü darbe” olarak nitelendirmesinde bulunup elinde ‘özel dosyaların’ bulunduğunu açıklayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da cevap veren Erdoğan, “Varsa dosya açıkla 16 Nisan’dan sonra sana bir faydası olmaz şimdi açıkla. Sandık demek bunlar için kabus demek. Bu kabusu yaşayacaklar” dedi.

Erdoğan ayrıca Avrupa ülkelerine yönelik ‘faşist’ ithamını Rize’de de yineledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Avrupa’ya ‘Faşizmi uygulayanların torunları’ ithamı

Üç beş Avrupalı faşistin, üç beş kendini bilmezin bu ülkenin onurunu, gururunu incitmesine asla rıza göstermeyiz.  Bazı liderler istisna ama Avrupalı liderlere sözüm var. Sizler Türk milletini sindiremeyeceksiniz. Avrupa’daki kardeşlerimiz oradaki sandıkları patlatacak. Avrupalı kardeşlerime sesleniyorum, iyi gidiyorsunuz. Geçen seçime göre daha fazla oy kullanıldı. Faşizmi uygulayanların torunlarına gereken cevabı verin.

Saadet’e ‘sitem’

Ne yazık ki Saadet’in başındaki bazı takım da hayır diyor.

Kılıçdaroğlu’nun ‘özel dosya’ açıklamasına yanıt

Varsa dosya açıkla 16 Nisan’dan sonra sana bir faydası olmaz şimdi açıkla. Sandık demek bunlar için kabus demek. Bu kabusu yaşayacaklar.