Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Şengal ve Rojava’ya ‘operasyona devam’ mesajı

Erdoğan’dan Şengal ve Rojava’ya ‘operasyona devam’ mesajı

HABER MERKEZİ – TSK’nin Şengal ve Rojava’ya yönelik hava saldırısının ardından ilk kez açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Harekat öncesi Rusya, ABD ve Kuzey Irak’ı bilgilendirdik” dedi ve operasyonların süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’yi siyasi denetim kararına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Rojava ile Şengal’deki hava saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TSK’ye ait savaş uçaklarının Irak’ta Şengal ve Rojava’da ise Derik’e hava saldırısı düzenlemesine ilişkin konuşan Erdoğan, ‘operasyona devam’ mesajı verdi.

Reuters’e konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

Harekat öncesi Rusya, ABD ve Kuzey Irak’ı bilgilendirdik. Operasyonlar kesinlikle Peşmerge’ye karşı değil. Terörden arındırılana kadar operasyonlar sürecek. Sincar bizim için 2. Kandil’dir, buna müsaade etmeyiz. Sincar’ın PKK üssü olmasına izin vermeyeceğiz.

‘AKPM’nin kararını tanımıyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKPM’nin kararına ilişkin açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:

Kararı tanımıyoruz, karar tamamen siyasi.

  Avrupa Konseyi'nden tarihi karar: Türkiye yeniden denetim sürecine alındı

Erken seçim

Referandum sonuçlarıyla ilgili olarak “Sonuçlar açıklandıktan sonra partime geri döneceğim. 2017’de kongre yapılamayacağı söz konusu değil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “YSK’nın kararı nihai, bunun daha ilerisi yok. AYM’nin de AİHM’in de böyle bir yetkisi yok” dedi.

Kabine revizyonunun gündemde olmadığını dile getiren Erdoğan, “Şu anda Türkiye’nin gündeminde bir erken seçim yok” diye konuştu.

ABD ne dedi?

ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner tarafından yapılan açıklamada, saldırılara ilişkin endişeli olduklarını söyledi ve bunu Ankara yönetimine ilettiklerini belirtti.

Ayrıca Toner, Türkiye’nin ne ABD’yle ne de IŞİD karşıtı koalisyonla herhangi bir koordinasyon oluşturmadığını ifade etti.

  ABD'den TSK'nin hava saldırısına ilişkin ilk açıklama