Ana SayfaGüncelFirst’ün cinsiyetçi sakızlarına tepki: ‘Cinsiyetlendirme politikasından vazgeçin’

First’ün cinsiyetçi sakızlarına tepki: ‘Cinsiyetlendirme politikasından vazgeçin’

HABER MERKEZİ – First’ün cinsiyetçi bir tutumla kadın ve erkekler için ayrı ayrı tasarladığı sakızlara karşı Ertolia’da kampanya başlatıldı.

Sakız markası First Sensation, kadın ve erkekler için iki ayrı sakız üretti.

“Aman dikkat karışmasın” sloganıyla piyasaya sunulan sakızlardan “For Him” (erkek için) yazan mavi renk ambalajlı sakız tarçın ve naneliyken, “For Her” (kadın için) ibareli pembe sakız daha yumuşak ahududu ve karadut aroması içeriyor.

Cinsiyetçiliği yeniden üreten bu sakızlara sosyal medyadan pek çok tepki geldi.

Erktolia’da “First’in Cinsiyetçi Sakızları” kampanyası başlatıldı.

Kampanya metninde şu ifadeler yer aldı:

Reklamların cinsiyetçi satış stratejilerinden artık bıkan bizler, First’ü geçen yüzyılda kalmasını umduğumuz her ürünü cinsiyetlendirme politikasından vazgeçmesini öneriyoruz. Renklerin, tatların, sakızların bile cinsiyetimize göre pazarlanmasından, sunulmasından bıktık! Kadın, erkek, kuir istediğimiz sakızı çiğner, istediğimiz rengi tercih ederiz. Tercihlerimizi, görünümümüzü, davranışlarımızı yönlendirmeye çalışmaktan derhal vazgeçerek reklamınızı kaldırın ve açıklama yapın!

Harekete Geç

First’ün cinsiyet ayrımcılığına, yıldığımız cinsiyet rollerini yeniden ve yeniden üretmesine karşı harekete geçmek için bir Tweet göndererek cinsiyetçiliğe karşı harekete geçebilirsiniz!

Twitter’da harekete geçiyorum

@Firstsakiz Cinsiyetli sakızlarınızı da cinsiyetçi reklamlarınızı da istemiyoruz #CinsiyetçiFirst

First’in Cinsiyetli Sakızları!