Ana SayfaGüncelHareket

Hareket

Önemli şeyler bir anda yapılamaz, ufak şeylerin bir araya getirilmesiyle oluşur.

Vincent Van Gogh


AYTÜL HASALTUN


Günaydın herkese, umarım harika bir hafta geçirirsiniz.

Belirli bir yaştan sonra hayatınıza yeni bir rutin katmak zor gelebilir. Hergün düzenli hareket etmek gibi pek çok kişinin korkuyla, üşengeçlikle ya da yapamam kaygısıyla daha denemeden vazgeçtiğine çok şahit oldum. Ama bizler evde büyüyen süs bitkileri değiliz ve hareketle varoluyoruz. Doğumdan itibaren başlayan ilk hareketliliğimiz olan nefes bile göğüs kafesimiz başta olmak üzere tüm gövdemizi, her seferinde büyütür ve küçültür. Hareket etmek bizim olmazsa olmazımızdır kısacası. Hele ki yaşla birlikte hareketliliğimiz kısıtlanınca ya da hareket etme tarzımız belirli kalıpların içine sıkışmaya başladıkça “yeni yollar aramak çabası” hepimiz için kaçınılmaz olur.

Onun için denemekten çekinmeyin. Açık olun. Diş fırçalamayı öğrendiğiniz ilk günleri hatırlayın. Sabah kahvaltının ardından rehavetle ya da akşam yatmadan önce biran önce yatakla kavuşmakla ne kadar direndiyseniz, hareket için de bir direnç geliştirebilirsiniz şühpesiz. Ama emin olun kalktığınız andan itibaren hareket etmeyi usul usul hayatınıza sokarsanız ve size sağladığı faydaya tanık olursanız zamanla bir daha hayatınızdan çıkarmak istemediğiniz bir rutininiz oluşacaktır.

Eğer daha çok evde olan biriyseniz ve evinizin kalabalığı varsa belki herkesten yarım saat önce uyanmak sizin için yetecektir. Eğer gününüz dışarıda geçiyorsa iş dönüşü evinizden iki durak önce inip yürümek ya da öğlen tatillerinizde yakınlardaki bir spor salonunda plates ya da yoga gibi bir derse gitmek, artık neredeyse her otelde ve belediyede var olan yüzme havuzunda biraz zaman geçirmek ihtiyacınız olanı size verecektir.

Bol hareketli günler dilerim.




Önceki Haber
'Süreci bitiren' Ceylanpınar'daki polis cinayetleri: Parmak izleri eşleşmedi
Sonraki Haber
AÇLIK GREVLERİ | 'Hayata Dönüş'ü hatırlatan şair Cezmi Ersöz: Tarih tekerrür etmemeli