Ana SayfaGüncelHatip Dicle: Erdoğan, İttihat ve Terakki kadrolarının hayalini 100 yıl sonra yeniden kuruyor

Hatip Dicle: Erdoğan, İttihat ve Terakki kadrolarının hayalini 100 yıl sonra yeniden kuruyor

HABER MERKEZİ – DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, Hükümetin Kürt politikası ile İttihat ve Terakki’nin Ermenilere olan yaklaşımı arasında benzerlik olduğunu ifade ederek, “Erdoğan, Enver Paşa’nın yeni yüzüdür” dedi. Dicle, Rojava ve Şengal’e yönelik saldırının ise ‘soykırımcı zihniyetin devamı olduğunu’ savundu.

Almanya’da “Türkiye’nin gidişatı | Başkanlık sisteminin krizi” başlıklı panelde konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Dicle, AKP’nin Kürtlere karşı yaklaşımı ile İttihat ve Terakki’nin Ermenilere olan yaklaşımının benzer olduğunu söyledi.

24 Nisan’ın Ermeni Soykırımı’nın yıldönümü olduğunu hatırlatan Dicle, Türkiye’nin bu 24 Nisan’da Rojava ve Şengal’e yönelik hava saldırılarına işaret ederek “Bir anlamda yeni bir savaş döneminin başladığını ilan etti” dedi.

İttihat Terakki artık önceki ideolojilerini terk etti, Türkçü ideolojide karar kıldı. Türkiye Cumhuriyeti de kurulurken bu ideolojiyle kuruldu. Bu ideoloji 1915’te Ermeni Soykırımı’nı gerçekleştirdi. AKP de ortaya çıktığı dönemde daha fazla demokrasi ve özgürler vaadiyle ortaya çıktı. Ve şimdi Erdoğan Enver Paşa’nın Ermeni ve Süryanilere yaptığı katliamın benzerini kendisi için engel olarak gördüğü Kürtlerin üzerinde denemek istiyor. Erdoğan, Enver Paşa’nın yeni yüzüdür.

Şengal ve Rojava’daki son saldırılar açık bir soykırım ilanıdır. Erdoğan İttihat ve Terakki kadrolarının kurduğu hayalleri 100 yıl sonra yeniden kuruyor.

Referandum

16 Nisan referandumuyla ilgili de konuşan Dicle, AGİT raporlarına göre 2.5 milyona yakın oyun şaibeli olduğunu anımsattı ve ‘Hayır’da ısrarcı olmak gerektiğini söyledi.