Ana SayfaGüncelHDP’den ‘erken seçim’ yorumu: AKP’nin son seçimi olacaktır

HDP’den ‘erken seçim’ yorumu: AKP’nin son seçimi olacaktır

HABER MERKEZİ – Referandum sonrası gündemdeki ‘senaryo’lar arasında olan ‘erken seçim’ konusunda değerlendirmede bulunan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, olası bir erken seçimin ‘AKP’nin son seçimi’ olacağını savundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, referanduma dair değerlendirmede bulundu, ‘erken seçim’ gündemine ilişkin konuştu.

dihaber’e açıklamalarda bulunan HDP’li vekil, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) referandumu iptal başvurularını reddetmesine işaret ederek “Bitti bu iş” sözlerine karşılık “Toplum bitti demeden bu iş bitmez” dedi.

Referandum sonrası ‘erken seçim’ gündemine dair de açıklamalarda bulunan Yıldırım, olası bir erken seçimin ‘AKP’nin son seçimi’ olacağını savundu:

Birçok senaryo konuşuluyor tartışılıyor, biri de olası baskın erken seçim. Ama mevcut koşullarda AKP iktidarının erken bir seçimi göze alabileceğine inanmıyoruz. Çünkü AKP iktidarı çok büyük yenildi. Böylesi büyük bir yenilgi üzerinden bir daha seçime gitme cesareti olabileceğine inanmıyorum. Üst üste yenilgiler AKP’yi dağıtacaktır. Özellikle 16 Nisan itibariyle AKP’nin baş aşağı gidişi hızlanmıştır. Bu gidişatı durdurup kendisince yeniden toparlanıp güç biriktirinceye kadar AKP böyle bir pozisyona girmeyecektir. Şayet girerse de, 16 Nisan’ın bize verdiği cesaretle ve umutla AKP’nin son seçimi olacaktır.

Hazırlığımız pozisyonumuz bu anlamda gelişmektedir. AKP karşısında sadece HDP değil, çok ciddi bir demokratik cephe hayır cephesi oluştu. Toplumsal bir demokratik cephe toplum zemininde demokratik itifakı ile gelişecek bir mücadele olursa eğer AKP’nin son seçimi olacaktır.