Ana SayfaGüncelHDP’li Kürkçü: 15 Temmuz gecesi AKP’li Yazıcı’nın direnişini göremedim

HDP’li Kürkçü: 15 Temmuz gecesi AKP’li Yazıcı’nın direnişini göremedim

HABER MERKEZİ – HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “15 Temmuz darbe gecesi AHL’de Ankara uçağından üç milletvekili ve üç parti yöneticisi indi. Kemal Kılıçdaroğlu, Ertuğrul Kürkçü ve Hayati Yazıcı” dedi ve ekledi: “Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanından ayrılışını gördüm. Ama üstüne çıkılacak tank olmadığı için olsa gerek Hayati Yazıcı’nın direnişini göremedim.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki “15 Temmuz” tartışmasına katıldı.

Kürkçü, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kılıçdaroğlu ile aynı uçakta olduğunu söyleyen Kürkçü, CHP liderinin İstanbul Atatürk Havalimanı’nda (AHL) çıktığı noktada hiçbir darbecinin ya da tankın bulunmadığını söyledi.

HDP’li Kürkçü, aynı uçakta AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın da bulunduğunu ifade etti:

15 Temmuz darbe gecesi AHL’de Ankara uçağından üç milletvekili ve üç parti yöneticisi indi. Kemal Kılıçdaroğlu, Ertuğrul Kürkçü ve Hayati Yazıcı. Uçaktan inenlere darbe olduğu, Atatürk Havalimanından çıkışın mümkün olmadığı, beklemek gerektiği söylendi. 15 dakika sonra alandan ayrılmanın mümkün olduğu bilgisi gelince VIP salonundan herkes kendi karşılayıcılarıyla birlikte çıktı.

‘Hayati Yazıcı’nın direnişini göremedim’

Kürkçü devamla şunları söyledi:

Atatürk Havalimanı VIP salonu ve çevresinde “darbeci” asker veya “darbeci tankı” yoktu. TEM çıkışındaki 2 zırhlı araçta da hiçbir hareket yoktu. Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanından ayrılışını gördüm. Ama üstüne çıkılacak tank olmadığı için olsa gerek Hayati Yazıcı’nın direnişini göremedim.

Darbecileri her şeyin yanı sıra VIP’e el koymayarak Ankara’dan gelenleri tarih yazma fırsatından mahrum bıraktıkları için de lanetliyoruz. Kılıçdaroğlu, tarih yazma fırsatını telefonla yakalamış. Ama Hayati Yazıcı’nın neden havalimanı direnişimizin başına geçmediğini bilemedim. Gene de Yazıcı’nın ortalığı velveleye vermemesine bakınca bu Atatürk Havalimanı köpürtücülerinden daha makul bir insan olduğu söylenebilir.

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki tartışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’nün gazetelerinde daha önce ‘Türkiye’de darbe olursa tankın üzerine ilk ben çıkarım’ diyordu. 15 Temmuz gecesi senin geldiğin havalimanında da on binler vardı o akşam. Sen niye kaçıp gittin?” ifadesiyle CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu kastederek “Havalimanında darbecilerle iletişim kurduğunu bilseydim Yenikapı’ya davet etmezdim” de dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine şu yanıtı verdi:

Sayın Cumhurbaşkanı bunu kanıtlarsa kendisine çok teşekkür edeceğim ama kanıtlamazsa müfteri ilan edeceğim. Bir cumhurbaşkanı bir iddiada bulunursa bunun arkasında durmak zorundadır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da Erdoğan’ın tepkisine yanıt vermişti:

Bunun en önemli tanığı da Sayın Hayati Yazıcı’dır. 1A koltuğunda sayın genel başkan, 1B koltuğunda sayın Hayati Yazıcı vardır. Sayın Hayati Yazıcı’ya, ‘hiç endişeniz olmasın darbeye karşıyız, birlikte mücadele edeceğiz’ diyen odur.