Ana SayfaGüncelHülya Şen, referandumu protesto için İstanbul’dan Ankara’ya yürüdü

Hülya Şen, referandumu protesto için İstanbul’dan Ankara’ya yürüdü

HABER MERKEZİ – Referandum sonuçlarına itiraz ettiği için hekimlikten istifa ederek Ankara’ya yürüyüşe geçen Hülya Şen, Anayasa Mahkemesi’ne vararak eylemini sonuçlandırdı. Şen, burada yaptığı konuşmada “Artık öfke de haddinden fazla birikiyor. Muhalefet ve vekiller bu pasiflikle devam ederse; halk öfkesini muhalefet olamayan milletvekillerine dönüştürecek” uyarısında bulundu.

Referandum sonuçlarına ve ‘şaibe’ iddialarına itiraz ederek, 25 yıllık hekimliğinden istifa edip Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) doğru yürüyen Hülya Şen, Ankara’ya vardı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) önünde Şen’i Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Selma Güngör’ün yanı sıra Hayır Meclisleri ve Demokrasi İçin Birlik’ten (DİB) üyeleri karşıladı.

‘Dik duran bir muhalefetin olmaması üzücü’

Ankara’da yoğun ilgiyle karşılaşan Hülya Şen, ODTÜ A1 kapısı önünde kısa bir açıklama yaptı:

Anayasanın askıya aldığı bir yerde hukuk çerçevesi içinde bir mücadele yürütmenin artık mümkün olmadığını düşünüyorum. Fakat benim kadar dik duran, net konuşan bir muhalefet olmaması da çok üzücü. Çünkü Türkiye’nin öyle bir sosyolojik yapısı var ki bana sorarsanız yol boyunca gördüğüm ne iktidarın ne muhalefeti bu temsil etmiyor. Hatta sivil toplum örgütlerinin bile oturup kendilerini sorgulamak zorunda oldukları yaptıkları hataları önlerine koyup düşünmek zorunda oldukları bir döneme girdiğimizi düşünüyorum.

Mücadelenin bitmediğine, zorla baskıyla ‘evet’ demediklerini ‘Hayır’ diyerek tarih yazdıklarını söyleyen Şen, ” Yine ‘Hayır’ diyerek bu mücadeleyle örnek olacağız” şeklinde konuştu.

Eylemini sonlandırdı

Kısa açıklamasının ardından Anayasa Mahkemesi’nin önüne yürüyen Şen, eylemini sonlandırdı.

AYM önünde konuşan Şen, İstanbul’dan başladığı yürüyüşe, destek veren Üsküdar Hayır Platformu’na teşekkür ederek, “Üsküdar Hayır Platformu ile birlikte yüzde 53 ‘Hayır’ çıkardık. Birlikte başladığımız mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Bundan sonraki süreçte toplumun karar vereceğine vurgu yapan Şen, “Halk ‘şaibe’ ile sonuçlanan referanduma son derece tepkili. Hukuki olmayan bir kararla ‘Evet’ çıktı ama insanlarda bu sonuç karşılık bulmuyor” diye belirtti.

Milletvekillerine uyarı

“Ülkeyi nasıl normale dönüştüreceğiz?” sorusunu sorarak konuşmasına devam eden Şen, şöyle devam etti:

Şu an OHAL var. Yeni bir Anayasa var ama biz bunu kabul etmiyoruz. Yeni bir dönem başlıyor toplum açısından. Toplum siyasi partilerin önünde. Burada artık sivil toplum örgütlerine rol düşüyor. Artık öfke de haddinden fazla birikiyor. Muhalefet ve vekiller bu pasiflikle devam ederse; halk öfkesini muhalefet olamayan milletvekillerine dönüştürecek.




Önceki Haber
CHP'ye bir eleştiri de 'Daha fazla cesaret' diyen Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları’ndan
Sonraki Haber
Referandum protestolarında 8. gün: Binler YSK’yi uyardı