Ana SayfaGüncelİhraç edilen Yard. Doç. Müftüoğlu: ‘Tehditleriniz sökmez; biat etmeyecek ve mutlaka kazanacağız!’

İhraç edilen Yard. Doç. Müftüoğlu: ‘Tehditleriniz sökmez; biat etmeyecek ve mutlaka kazanacağız!’

HABER MERKEZİ – 689 Sayılı KHK ile Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen barış imzacısı akademisyen Yard. Doç. Özgür Müftüoğlu, hukuksuzluğa dikkat çekerek, “Benim için öğrenci arkadaşlarımla buluştuğum her yer üniversitedir, akademidir. Onlar istediği sürece onlarla her yeri akademiye çevirmeye hazırım” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında önceki gün yayınlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 484 akademisyen ihraç edildi.

484 akademisyenden 66’sı barış imzacısıydı.

Marmara Üniversitesi’nden Yard. Doç. Özgür Müftüoğlu da ihraç edilen imzacı akademisyenler arasında.

İhracın ardından kişisel Facebook hesabından bir açıklama yapan Yard. Doç. Müftüoğlu, hukuksuz olarak ihraç edildiğini belirterek “Ama üniversite denilen yer kapısından kart basılarak içine girilip çıkılan duvarların arası değildir ki. Benim için öğrenci arkadaşlarımla buluştuğum her yer üniversitedir, akademidir. Onlar istediği sürece onlarla her yeri akademiye çevirmeye hazırım” dedi.

Müftüoğlu’nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

Beklediğim üzere 29 Nisanda çıkartılan KHK ile 32 yıldır öğrencilik, asistanlık ve öğretim üyeliği yaptığım üniversiteden tük haklarım gasp edilerek, hukuksuz olarak ihraç edildim. Bir süredir üniversitede olmanın tadı tuzu kalmamıştı aslını söylemek gerekirse. Özellikle “Bu suça ortak olmayacağız” metnini imzaladıktan sonra üniversite yönetiminin siyasi iktidara yaranmak için en temel hukuk kurallarını ve insan haklarının en temel kurallarını çiğneyerek hakkımızda yürüttüğü soruşturmalar ve meslektaşlarımızın bu durum karşısındaki sessizliği üniversiteyi tamamen bilimsel işlevlerinden uzaklaştırmış ve çekilmez bir yer haline getirmişti. Bunun tek istisnası öğrencilerimizdi, hemen her derste beni şaşırtan ve umutlandıran genç arkadaşlarım… Üniversiteden ayrılırken tek üzüntüm onlardan ayrılmaktır. Ama üniversite denilen yer kapısından kart basılarak içine girilip çıkılan duvarların arası değildir ki. Benim için öğrenci arkadaşlarımla buluştuğum her yer üniversitedir, akademidir. Onlar istediği sürece onlarla her yeri akademiye çevirmeye hazırım.

İhraç edildiğimi duyduğumdan bu yana iki şey beni çok onurlandırdı. Bunlardan biri medreseye dönüşmüş, üniversite vasfını kaybetmiş bu kurumlardan barışı, demokrasiyi, insan haklarını savunduğum için ihraç edilmiş olmaktır.

Beni onurlandıran ikinci neden ise ihraç haberim çıktığından bu yana facebookta, twitterda ya da telefon görüşmelerinde öğrenci arkadaşlarımın ve işçi arkadaşlarım paylaştıkları görüşler ve bu görüşler içinde benimle işçi sınıfı arasında kurulan ilişkidir.

Doğrudur, akademik yaşama başladığımdan bu yana derdim hep sınıf mücadelesi olmuştur. Kimi zaman işçi arkadaşlarımdan öğrendiklerimi öğrencilere kimi zaman da öğrencilerimden öğrendiklerimi işçi arkadaşlarımla paylaşmaya çalışmışımdır. Bunu ne ölçüde başarabildiğimden de hep şüphe duymuşumdur. Ama son 24 saatte paylaşılanlar bu konuda çok da başarısız olmadığımı gösteriyor ki bu da benim için mutluluğun, onurun en büyüğüdür. Hani şimdi buna vesile olduğu için bizi ihbar eden üniversite yönetimine ve KHK’ları hazırlayanlara teşekkür edeyim diyeceğim ama garip olacak 🙂

Sonuç olarak, egemenler her zaman olduğu gibi ideolojik üstünlüklerini kaybedince baskı aygıtını devreye sokuyor ve basına olduğu gibi akademiyi de baskı altına alıp biat ettirmek istiyor. Biz de diyoruz ki işsiz bırakma, aç bırakma tehditleriniz bize sökmez, biz her türlü olumsuzluğa rağmen örgütlülüğümüzle dayanışma, mücadele azmimizi koruyacak, size biat etmeyecek ve mutlaka kazanacağız!!!

Önemli not: İhraç edilmem dolayısıyla düşüncelerini paylaşan ve beni onurlandıran tüm öğrenci arkadaşlarıma, işçi dostlarıma, yoldaşlarıma ve meslektaşlarıma çok teşekkür ederim.

Akademiden ihraçlar

OHAL kapsamında önceki gün iki yeni KHK daha yayınlandı.

Bunlardan 689 Sayılı KHK ile 3 bin 939 kişi kamudan ihraç edilirken, bunların 484’ü akademisyendi.

484 akademisyenden 66’sı ise Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisi imzacısı.

Barış İçin Akademisyenler, son KHK ile bugüne dek kararnameler ile ihraç edilen imzacı sayısının 371’e yükseldiğini duyurdu.