Ana SayfaGüncelİki yeni KHK yayınlandı: Evlilik programları yasaklandı, binlerce ihraç var

İki yeni KHK yayınlandı: Evlilik programları yasaklandı, binlerce ihraç var

HABER MERKEZİ – OHAL kapsamında 689 ve 690 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Son KHK’ler ile 3 bin 974 kişi kamudaki görevlerinden ihraç edildi, 14 dernek kapatıldı. 731 kişi görevlerine iade edilirken 5 dernek de tekrar açıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayınlandı.

Resmi Gazete’de yayınlanan KHK’lerde kamu görevinden ihraç edilenler, göreve iade edilenler, kapatılan ve yeniden açılmasına izin verilen kurum ve kuruluşlar ile ilişiği kesilen yurt dışında eğitim gören burslu öğrenciler listeleniyor.

689 sayılı bu KHK’ye göre 3 bin 939 kişi kamudan ihraç edildi.

Buna göre sadece Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerinde bin 66 kişi ihraç edildi.

Yine ihraç edilenlerin üçü TBMM’de, üçü Danıştay’da, 19’u Yargıtay’da, altısı Yüksek Seçim Kurulu’nda, altısı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda,  201’i Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, ikisi Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda, 1127’si Adalet Bakanlığı’nda, biri Avrupa Birliği Bakanlığı’nda, 15’i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, 19’u Dışişleri Bakanlığı’nda, 20’si Ekonomi Bakanlığı’nda, 90’ı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda, 66’sı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda, 68’i Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda, sekizi İçişleri Bakanlığı’nda, 13’ü Kalkınma Bakanlığı’nda, dördü Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda, 29’u Milli Eğitim Bakanlığı’nda, 36’sı Savunma Bakanlığı’nda.

Bu KHK ile 14 dernek, 1 gazete, 1 dergi, 18 vakıf, 13 sağlık kuruluşu ise kapatıldı. 5 dernek de tekrar açıldı.

Yine 235 kamu personeli de göreve iade edildi.

Evlilik programları yasaklandı

690 sayılı KHK ile de muhtar ve korucuların SGK primlerini devletin ödemesine karar verildi.

Yine bu KHK ile evlilik programları yasaklandı. Yasağa ilişkin Resmi Gazete’de yer alan ifade şu şekilde:

Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz.

Listeler

İHRAÇ EDİLEN PERSONELİN TAM LİSTESİ

GÖREVE İADE EDİLEN PERSONEL LİSTESİ

KAPATILAN KURUM VE KURULUŞLARIN LİSTESİ

AÇILMASINA İZİN VERİLEN KURUM VE KURULUŞLARIN LİSTESİ

KHK’lerle ihraçların bilançosu

Son KHK’lerle birlikte, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevinden alınan ya da uzaklaştırılan kişi sayısı 148 bini aştı.

Previous post
🎵 | The Beatles'ın yayınlanmamış kayıtlarından ilki dinlemeye açıldı
Next post
Son KHK'lerin ardından AKP'li Tayyar 'pes etti': Artık yokum