Ana SayfaGüncelİKSV: Tiyatro festivali artık her yıl olacak

İKSV: Tiyatro festivali artık her yıl olacak

HABER MERKEZİ – İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 2 yılda bir yapılan İstanbul Tiyatro Festivali’nin bundan böyle her yıl gerçekleştirileceğini duyurdu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 1989 yılında düzenlemeye başladığı ve 2002 yılından bu yana iki yılda bir gerçekleştirilen İstanbul Tiyatro Festivali’nin bundan böyle her yıl düzenleneceğini duyurdu.

İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz, maliyet açısından Tiyatro Festivali’ni her yıla döndürmenin zor olduğunu ancak var olan festivalin program ve süresini ikiye böldüklerini söyledi.

Yılmaz, “Bu sayede hem festival her yıl yapılacak hem de bu kentin içinde yeşeren ‘yaratıcı enerji’ye ayak uyduracağız” dedi.

Bu sene 13-26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek 21. İstanbul Tiyatro Festivali’nde 14 gösteri yer alacak.

Festivalde yurt dışından 4, Türkiye’den ise 10 gösteri yer alacak. Festival kapsamında farklı mekanlarda sahnelenecek bu yapımların yanı sıra yine alanında uzman konukların ve eğitmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek ücretsiz söyleşiler ve atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

21. İstanbul Tiyatro Festivali’nin tüm programı eylül ayında açıklanacak.

İstanbul Tiyatro Festivali

Yerli ve yabancı tiyatro ve dans topluluklarının en iyi örneklerini seyirciyle buluşturan İstanbul Tiyatro Festivali’nin 20 festivalde ağırladığı 5600 yerli ve yabancı sanatçının 700 performansını 441.000’in üzerinde seyirci izledi.

2002 yılında, Nâzım Hikmet’in doğumunun 100. yılında, Genco Erkal’ın tasarladığı ve yönettiği Nâzım’a Armağan adlı yapımla ilk prodüksiyonunu gerçekleştiren İstanbul Tiyatro Festivali,  izleyen yıllarda 34 yerli ve yabancı prodüksiyona ortak yapımcı olarak da destek verdi.