Ana SayfaDünyaIrkçıların karşısında dikilen kadın ‘o an’ı anlattı

Irkçıların karşısında dikilen kadın ‘o an’ı anlattı

HABER MERKEZİ – İngiltere’de ırkçıların etrafını sardığı başörtülü Saira Zafar’ı korumak için öne çıktığı sırada çekilen fotoğrafıyla gündem olan Saffiyah Khan, ‘o an’ın hikayesini anlattı.

İngiltere’nin Birmingham kentinde aşırı sağcı İngiliz Savunma Birliği’nin (EDL) eylemi sırasında gülümseyerek ırkçıların karşısına dikilen kadının fotoğrafı büyük ilgi topladı.

Saffiyah Khan isimli kadın, fotoğrafın çekildiği esnada etrafı bir grup erkek tarafından sarılan başörtülü Saira Zafar’a yardım ediyordu.

EDL lideri Ian Crossland’a bakışlarıyla kafa tutan Safiyyah Khan, ‘o karenin’ öncesi ve sonrası hakkında konuştu.

Sputnik’in haberine göre Bosna Hersek ve Pakistan kökenli bir anne-babaya sahip olan Khan, şunları söyledi:

Kendimi dışında tutmaya çalıştım ama EDL ile başörtülü kadın arasındaki (tartışma) başladı. Epeyce minik bir kadındı. Yapılacak hiçbir şey olmadığını ve kadının etrafının sarıldığını fark ettiğimde, ben de dahil oldum.

İlk anda karşısına dikildiği kişinin kim olduğunu bilmediğini söyleyen Khan, “Tek gördüğüm bağıra çağıra konuşan bir adamdı” diye anlattı.

Khan, o an çevrede polis olsaydı kadına yardım etmek için gidip gitmeyeceği yönündeki soruya da “Ne olursa olsun aynısını yapardım” dedi.

Öte yandan The Guardian, Khan’la korumak için ırkçılara kafa tuttuğu Saira Zafar’ı buluşturdu.

https://www.theguardian.com/uk-news/2017/apr/11/saffiyah-khan-meets-woman-she-defended-at-edl-demo?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter