Ana SayfaGüncelJessica Chastain’dan Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliğine tepki

Jessica Chastain’dan Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliğine tepki

HABER MERKEZİ – ABD’li oyuncu Jessica Chastain, Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliğine tepki gösterdi. Erkek oyunculardan daha az ücret teklif edilen projeleri reddettiğini söyleyen Chastain, “Hayır’ın gücü, insanları sana nasıl davranacakları konusunda eğittiğiniz anlamına gelir” dedi.

Başarılı ABD’li oyuncu Jessica Chastain, Hollywood sinemasındaki cinsiyet eşitsizliğine tepki göstererek, aldığı karara dair açıklamalarda bulundu.

17-28 Mayıs tarihleri arasında  düzenlenecek 70’inci Cannes Film Festivali’nde jüri üyesi olmaya hazırlanan Chastain, Variety dergisine sektördeki cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğine dair konuştu.

“Son noktayı ben koydum”

Aktris, “Erkek oyuncunun çeyreği kadar maaş verilen projeleri artık kabul etmiyorum. Bu duruma hayatımda yer vermiyorum” şeklinde konuştu.

‘The Martian’, ‘The Three of Life’ ve ‘Interstellar’ gibi filmlerdeki rolleriyle  tanınan 40 yaşındaki Chastain aldığı bu karardan pişmanlık duymadığını belirtti:

Bu nedenle çok büyük bir teklifi reddettim ama kendime bir sınır yarattım ve son noktayı da ben koydum.

‘Hayırın gücü’

Chastain, kadın oyunculara şöyle bir çağrı yaptı:

Kadınlar ileriye doğru ilerlemeli ve yaptıkları işlerin adilce karşılanmasının telafi edilmesini talep etmelidir. Hayırın gücü, insanları sana nasıl davranacakları konusunda eğittiğiniz anlamına gelir.