Ana SayfaGüncel‘Kadere bak’: Time dergisi Erdoğan’ı ‘en etkili 100’e seçti, onu Can Dündar’a yazdırdı

‘Kadere bak’: Time dergisi Erdoğan’ı ‘en etkili 100’e seçti, onu Can Dündar’a yazdırdı

HABER MERKEZİ – ‘En etkili 100 isim’ listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yer veren Time dergisi, Erdoğan’ı anlatan yazıyı ise bir dönem cezaevinde kalmasına neden olduğu gazeteci Can Dündar’a yazdırdı.

Time dergisi geleneksel en etkili 100 isim listesini açıkladı.

Listede Donald ve Ivanka Trump, Emma Stone, Julian Assange’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da var.

Dergi Erdoğan’ı ‘otoriter özellikleri’ nedeniyle bu listeye koyarken, her bir isim için kaleme alınan tanıtım yazısını ise sürgündeki gazeteci Can Dündar’a yazdırdı.

Can Dündar, konuyla ilgili attığı Tweet’te “Kadere bak: Koca TIME dergisi seni ‘En etkili 100’den biri’ seçsin. Yazını, hapsettiğin gazeteciden istesin” dedi.

Dündar dergideki yazısında ise “laik Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk’ün yerini almak isteyen Erdoğan tarafından yok edilmeye çalışıldığını” ifade etti.

Batı’nın “Müslüman demokrat” olarak destek verdiği Erdoğan’ın 15 yıl içinde ‘güç zehirlenmesi’ yaşadığını yazan Dündar, yazısında şunları kaydetti:

Ben de dahil rejimini eleştiren düzinelerce gazeteciyi cezaevine attı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 70 bin kişiyi hapsetti ve cadı avını genişletti.

Giderek otoriterleşen ve Türkiye’nin bozulan ekonomisinin yanısıra yabancılaşmasını örtbas eden Erdoğan, gücünü arttıracak olan anayasa referandumunda zafer kazandı. Bu aslında sonun başlangıcı anlamına geliyor çünkü sadece şehirleri değil suçu başkasına atabilme ihtimalini de kaybetti.