Ana SayfaGüncelKadınlardan ‘mal’ diye bahseden Ali Ağaoğlu hakkında suç duyurusu

Kadınlardan ‘mal’ diye bahseden Ali Ağaoğlu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – BBC’de yayınlanan bir belgeselde cinsiyetçi ifadeler kullanan Ali Ağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kadınlardan ‘mal’ diye bahseden Ağaoğlu için “Görgüsüzlüğün ve cinsiyetçiliğin dibine vuruyor” yorumunda bulundu.

BBC’nin Suriyeli mültecilerden yasaklı kentlerdeki çatışmalara, gelir dağılımındaki eşitsizlikten giderek artan otoriterleşmeye dek bir çok konuya eğilen ve 27 Mart’ta yayınlanan Türkiye belgeselinde müteahhit Ali Ağaoğlu’nun cinsiyetçi ifadeleri dikkat çekmişti.

BBC’den Simon Reeve tarafından yapılan ve Ağaoğlu’nun evinde çekilen belgesele, müteahhit yatak odasını gezdirdiği esnada, kadın çanta ve ayakkabılarını “Kızlar dağıtıyor” diyerek gösterdiği sırada Reeve’in “Bunlar sizin değil mi” sorusuna, “Yok ama onları kullananlar benim malım” yanıtını vermişti.

  Ağaoğlu'nun cinsiyetçiliği BBC belgeselinde: 'Çantaları kullanan kadınlar benim malım'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Ağaoğlu’nun tepki çeken bu cinsiyetçi ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

“İnsanlıktan çalmanın anlamı yok”

Kadınlar adına suç duyurusunda bulunan Biçer, “Bir kadın milletvekili olarak bu görgüsüzlüğe sessiz kalınmasına da şaşırıyorum” dedi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Ağaoğlu kendisini ne zannediyor ki kadınlar için ‘mal’ ifadesini kullanabiliyor. Ağaoğlu’nun Türkiye’yi temsilinden utanç duyuyorum. Ahlaktan amade müteahhit manzarasını seyrediyoruz. İnsanlıktan çalmanın anlamı yok. İnsanlığın, ahlakın parayla pulla satın alınabilecek bir şeyin olmadığının açık örneğini görüyoruz.

“Görgüsüzlüğün ve cinsiyetçiliğin dibine vuruyor”

Koskoca ülkede kimse yokmuş gibi müteahhit Ali Ağaoğlu’na yer verilmiş. İstanbul’un geliştiğine dikkat çekmeye çalışan ve her defasında gelişimin sadece binalarla ilgili bir şey olduğunu zanneden Ağaoğlu bu ülkenin utancıdır. Bu adam daha önce de yine kadınlara yönelik ‘Gecelik ilişkilerden hoşlansam İstanbul’da kadın kalmazdı’ söylemlerinde de bulunmuştu. Paranın ve görgüsüzlüğün verdiği şuursuzlukla hala konuşmaya devam eden, Kuveyt Kraliçesiyle ilgili sarf ettiği sözleriyle de bizi dünyaya rezil etme konusunda özenli bir uğraş içerisinde. BBC’nin Türkiye belgeselinde muhabirleri yalısında ağırlayarak kelimenin tam anlamıyla görgüsüzlüğün ve cinsiyetçiliğin dibine vuruyor.