Ana SayfaGüncel“Kadınların #Hayır’ı Biter mi Sandın?” diyen kadınlar sokağa çıkıyor

“Kadınların #Hayır’ı Biter mi Sandın?” diyen kadınlar sokağa çıkıyor

HABER MERKEZİ – ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ kampanyasını örgütleyen kadınlar bu kez de “‘Hayır’larına sahip çıkmak için” sokağa çıkıyor.

8 Mart’a doğru başlatılan ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ kampanyası referandum sürecinde de ‘Hayır’ çalışması yürütmüşlerdi.

Muhalefetin ‘şaibeli’ olarak değerlendirdiği seçimin ardından ise kadınlar “‘Hayır’larına sahip çıkmak için” sokağa çıkacak.

“Kadınların #Hayır’ı Biter mi Sandın?” diyen kadınlar, bu akşam (18 Nisan) 19.30’da Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelecek.

“Tüm kadınları sokağa, ‘Hayır’a sahip çıkmaya” çağıran kadınların hazırladıkları çağrı metni şöyle:

“Hayır bilinciyle sokaklara çağırıyoruz!”

Biz geçen hafta, yani 13 Nisan’da sokaklara çıktığımızda referandum sonucu ne olursa olsun 18 Nisan’da yine sokakta olacağımızı, isyanımızı devam ettireceğimizi ilan etmiştik. Fakat biliyoruz ki, oldu bittiye getirilerek açıklanan sonuçla, kadınların özgürlüğünü de sınırlandırılmak isteyecekleri bir döneme gireceğiz. Ama Hayır! Kabul etmiyoruz. Bu nedenle referandum öncesinde söylediğimiz gibi #Hayır’larımızı büyütmeye devam ediyoruz. Şimdi de “#KadınlarınHayırı biter mi sandın”, “Hayatımız bizim senin mi sandın” demek için tüm kadınları sokaklara çağırıyoruz!

Dün baskı ve zorla, şaibeyle sürdürülen bir referandum sürecinin sonunda ülkenin tamamını tek bir adamın isteklerine, arzularına hapsetme hedefli anayasa değişikliği referandumda geçirildi. Biz kadınların tamamının hayatları, bedenleri, emekleri hakkındaki kararlar tek bir adama ’emanet’ edilmek isteniyor. Bunun, kadın cinayetlerine, istismara, tacize, tecavüze, erkek egemenliğine, eşitsizliğe karşı mücadele eden biz kadınlar için ne anlama geldiğini biliyoruz. Ama Hayır! Kabul etmiyoruz. Bunun bilinciyle sokaklara çağırıyoruz!

Hayatlarımızı, emeklerimizi, bedenlerimizi, kararlarımızı çalmaya çalışmalarına; kararlarımızı görmezden, duymazdan gelişlerine, hayır’larımızı evet olarak anlamalarına, evet sanmalarına izin vermeye hiç niyetimiz yok! Biliyoruz, birlikte güçlüyüz. Biliyoruz okulda, evde, işyerinde, sokakta mücadelemizle, dayanışmamızla Hayır’larımıza sahip çıkacağız!

“Hayatlarımızı çalmak isteyenlere #HAYIR diyelim”

Gelin hayatlarımızı çalmak isteyenlere #HAYIR diyelim ve bu Hayır’ın hayır demek olduğunu herkese, en çok da bizi yok sayanlara gösterelim!

Sesimize ses katacak neyin varsa, tefini, düdüğünü, sözünü; hepsini al gel; sesimizi kısmaya çalışanlara biz kadınların hayatlarımıza, bedenlerimize, emeğimize dair kararları tek adama asla teslim etmeyeceğini gösterelim!