Ana SayfaEkolojiKarıncalar insanlardan 30 milyon yıl önce tarıma başlamış

Karıncalar insanlardan 30 milyon yıl önce tarıma başlamış

HABER MERKEZİ – Yapılan araştırmalar sonucu karıncaların insanlardan 30 milyon yıl önce lavralarını beslemek için mantar tarımına başladığı ortaya çıktı.

Karıncalar üzerine yapılan yeni bir araştırma bu canlıların insanlardan 30 milyon yıl önce tarıma başladığını ortaya çıkardı.

Süper organizmaya sahip karıncaların çöl şartlarında mantar yetiştirmeyi başardığı ve bu besinlerle lavralarını beslediği bildirildi. 119 karınca türü üzerinde yapılan araştırma, karıncaların üçte ikisinin tarım yapabildiğini ortaya koydu.

Araştırmanın yürütücüsü olan Ted Schultz şunları ifade etti:

Tarım yapma yetenekleri gelişmiş karınca toplulukları sürdürülebilir, sanayi düzeyinde işlerini gerçekleştirebiliyor. Ekinlerin daha fazla suya ihtiyacı varsa bölgeye su taşıyorlar. Eğer ekinler fazla sulu bir ortamdaysa bölgeyi kuraklaştırıyorlar.

ABD’deki Ulusal Doğal Tarih Müzesi’nde görev yapan araştırmanın yürütücülerinden Michael Bransletter, “Milyonlarca yılda mantar türleri daha da evcilleştirildi. Belki karıncalardan öğrenebileceğimiz dersler halen vardır” şeklinde konuştu.

Previous post
İhraç edildiği Ankara Üniversitesi’ne HDP’nin sandık görevlisi olarak girdi
Next post
REFERANDUM | Türkiye genelinde sandıklar kapandı