Ana SayfaÇalışma YaşamıKayyum kapattı, kadınlar vazgeçmedi: Her yer atölye oldu

Kayyum kapattı, kadınlar vazgeçmedi: Her yer atölye oldu

HABER MERKEZİ – Silvan Belediyesi’ne atanan kayyumun kapattığı kilim dokumacılığı kursu kadınlar tarafından kendi evlerine atölye olarak taşındı. Kadınlar her şeye rağmen çalışmaktan vazgeçmediklerini söyleyip ekliyorlar: “Ne mutlu ki kayyuma çalışmıyoruz.”

Demokratik Bölgeler Partisi’nde (DBP) olan belediyelere atanan kayyumlar ilk iş olarak kadınlara dair kurumları kapatmış, burada çalışan kişileri de işsiz bırakmıştı.

11 Eylül 2016’da ilk kayyum atanan belediyelerden olan Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi de bu uygulamalardan nasibini aldı.

Kayyum, ilçede kadın istihdamına yönelik faaliyet gösteren ve kadınların maddi kazanç elde etmelerini sağlayan kilim dokumacılığı kursunu kapattı.

20’ye yakın kadının kilim dokuduğu bu kurs şimdi atölyelerden çıkıp evlere taşınmış durumda.

Evden atölyeye dayanışma sürüyor

Gazete Şujin‘in haberine göre bu kadınlardan biri olan Hamide Yılmaz bir süre evden devam ettirdiği işi açtığı küçük atölye ile sürdürüyor.

Yılmaz açtığı küçük atölyede hem nevresim dikiyor hem de arkadaşlarının evlerinde dokuduğu kilimleri satarak gelir elde etmelerini sağlıyor.

Kayyuma inat çalışmaya devam

“Atölyede çalışan bazı kadınlar yoksuldu, bazılarının eşleri cezaevindeydi çocuklarına bakmak için çalışıyorlardı ama işten atıldıktan sonra daha da zorlandılar” diyen Yılmaz, kayyuma inat çalışmaya devam ettiklerini söylüyor.

Şu anda 7 kişi çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürüyor:

Ben ve diğer kadınlar bu işi yaptığımız için mutluyuz. Kayyım gelip işimize el koymasaydı daha da çok mutlu olacaktık. Yine de işlerimizi iyi gidiyor ve ne mutlu ki kayyıma çalışmıyoruz.