Ana SayfaGüncelKayyum öncesi interneti kesen GSM operatörü haksız bulundu: Ücreti iade edecek

Kayyum öncesi interneti kesen GSM operatörü haksız bulundu: Ücreti iade edecek

HABER MERKEZİ – DBP’li belediyelere kayyum atandığı ve HDP’li milletvekillerinin gözaltına alındığı dönemde protesto eylemlerinin yaşandığı Kürt kentlerinde yaşanan ve tepkilere neden olan internet kesintileri ile ilgili itirazlarda ilk karar çıktı. İnterneti kesen GSM operatörünü Batman İl Tüketici Hakem Heyeti’ne şikayet eden Avukat Mesut Aydın haklı bulundu.

DBP’li belediyelere kayyum atandığı ve HDP’li milletvekillerinin gözaltına alındığı dönemde protesto eylemlerinin yaşandığı Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki birçok kentte milyonlarca kişinin interneti hiçbir gerekçe sunulmadan günlerce kesilmişti.

Yaşanan internet kesintilerine karşı yurttaşlar bağlı olduğu operatörleri aradığında “Teknik bir sorun var” cevabı verilmişti.

Tepkilere neden olan internet ve telefon kesintileriyle ilgili yapılan itirazlarda ilk karar çıktı.

Protestoların yaşandığı günlerde interneti kesen GSM operatörünü Batman İl Tüketici Hakem Heyeti’ne şikayet eden avukat Mesut Aydın haklı bulundu. Heyet, hizmetin verilmediği sürelerin tespitinin yapılarak ücretlerinin iade edilmesine karar verdi.

Dihaber’de yer alan habere göre yapılan başvuruyu değerlendiren heyet kararında “hizmetin verilmediği sürelerin tespitinin yapılarak ücretlerinin iade edilmesi gerektiği ve bu sebeple, tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanısına varılmıştır” dedi.

Heyetin verdiği kararı değerlendiren Aydın, kararın emsal bir karar olduğunu belirtti ve mağdur olan her yurttaşın heyete başvuruda bulunabileceğini söyledi.

Aydın şunları belirtti:

İnternet kesintileri DBP’li belediyeler kayyumların atandığı bir dönemde kesiliyordu. Telefon operatörleri ile yaptığımız görüşmelerde bir sonuç alamadık. Bu nedenle Batman İl Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulundum. Neticede haklı bulundum. Burada maddi gelirin hiçbir önemi yok. Önemli olan haberlere erişim ve interneti kullanmadır. Bir daha böyle durumların yaşanmaması için her yurttaş bulunduğu ilde dilekçe ile heyete başvuruda bulunabilir. Mağdur olan herkes başvursun.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hobi olarak başladı işi oldu: Ege'deki son kemik tarak üreticisi
Sonraki Haber
'Tenle duyma'ya doğru: Facebook zihin okuma programı geliştiriyor