Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan soruşturma açılan CHP’li vekil Bozkurt’a eleştiri

Kılıçdaroğlu’ndan soruşturma açılan CHP’li vekil Bozkurt’a eleştiri

HABER MERKEZİ – Yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında “halkı kin ve düşmanlığı tahrik” suçlamasıyla soruşturma açılan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Üç tane alkış geldi, diye diline hakim olamamak doğru değildir. O zaman o siyasetçi, çabuk gaza gelir ve memleketi felakete götürür. Sağduyulu olmak, artıyı ve eksiyi bir arada görmek hepimizin görevidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u eleştirdi.

Bozkurt hakkında soruşturma başlatılmasına da neden olan açıklamaları eleştiren Kılıçdaroğlu, her arkadaşının ve her siyasetçinin diline hakim olması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Kullanacağımız dil çok ama çok önemlidir. Her seferinde, referandum sürecinde de olan olaylarda da hep şunu söyledim. Diline hakim olamayan, memleketi iyi yönetemez. Demek ki önce dilimize hakim olacağız. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Öyle ‘Asarım, keserim, denize dökerim’ bunlarla olmaz. ‘Hayır, oyu kullananlar teröristtir’ diye suçlama yapıldı; çıktım şunu söyledim. ‘evet’ oyu kullananın da ‘hayır’ oyu kullananın da başımın üstünde yeri vardır; dedim. Referandum yapıyoruz, vatandaşımız sandığa gidecek. Aklında ölçecek, tartacak, biçecek, vicdanının sesini dinleyecek. ‘evet’ veya ‘hayır’ diyecek. Hiçbir zaman kimseyi suçlamadım. Hiçbir arkadaşımın da suçlamasına izin vermem ve doğru da bulmam. Bir referandum yapıyoruz, kavga yapmıyoruz. Her arkadaşımın, her siyasetçinin diline hakim olması lazım. Sadece içeride değil, dışarısı için de öyle olması lazım.

CHP’li vekil Bozkurt’un açıklamasını doğru bulmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Üç tane alkış geldi, diye diline hakim olamamak doğru değildir. O zaman o siyasetçi, çabuk gaza gelir ve memleketi felakete götürür. Sağduyulu olmak, artıyı ve eksiyi bir arada görmek hepimizin görevidir. O nedenle konuşmayı tasvip etmediğimi dün televizyonların genel yayın yönetmenlerinin önünde de söyledim. Doğru bulmuyoruz. Bu memleketin huzura ihtiyacı var. Birlikte yaşama irademizi ortaya koymak zorundayız. Biz dostu çok olan bir ülke değiliz. Kim bizim dostumuzdur, diye dönüp, geriye baktığımızda tarihsel sürece bakacağız. Milli Kurtuluş Savaşı’nda bize kim yardım ettiyse gerçek dostlarımız onlardır. Onun dışında ülkelerin çıkarları vardır. Devletler, dış politikalarını çıkarları üzerine inşa ederler. Kavga etmezler o nedenle. ‘Asarım, keserim, vururum, öldürürüm, şuraya giderim’ lafla peynir gemisi yürümez.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da eleştirdiği CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında “halkı kin ve düşmanlığı tahrik” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya gerekçe olarak Bozkurt’un geçtiğimiz günlerde Halk TV’de yayınlanan “Halk Arenası” programında sarf ettiği sözler gösterilmişti.

Bozkurt, programda yaptığı konuşmasında “Hayır” çağrısı yapmış ve AKP’ye yönelik sert eleştirileri olmuştu.

CHP’li Bozkurt, şunları söylemişti:

Süleyman Şah Türbesine sahip çıkamayan adamlarsınız. Siz kimsiniz be! Siz bu ülkeyi nasıl yönetirsiniz. Sizi hangi öğretmenler, hangi okullar yetiştirdi. Bu ülkenin insanları para yokken pul yokken, her evdeki iki kazanı alarak Ulusal Kurtuluş savaşı yaptınız. Utanmadan başkanlık istiyorsunuz, hadi lan oradan… Diyelim ki ‘evet’ çıktı, kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun’dan başlarız, Amasya’ya gideriz, Sivas’a gideriz, Ankara’ya geliriz. Buradan İnönü’ye Sakarya’ya Dumlupınar’a… Ulan sizi İzmir’e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir’den denize dökeriz.