Ana SayfaGüncelNazlı Ilıcak ve Altan kardeşlere 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlere 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

HABER MERKEZİ – Darbe girişimine ilişkin İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak dahil 16 kişi hakkındaki iddianame hazırlandı. İddianamede Altan kardeşler ve Ilıcak hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki yürütülen ana soruşturması kapsamında gazeteci-yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak dahil 16 kişi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianamede, Ilıcak ve Altan kardeşlerin “darbe girişimini önceden bildikleri” ve “darbe girişimine zemin hazırlayan söylem ve propagandalarda bulundukları” öne sürüldü.

Bu üç isim hakkında, darbeye teşebbüs suçunu oluşturan, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ ve ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ iddialarıyla 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Altan kardeşler ve Ilıcak’ın ayrıca söz konusu suçu ‘örgüt adına’ işledikleri belirtilerek ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme’ iddiasıyla ayrıca 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Dumanlı, Uslu ve Opçin

Kapatılan Zaman gazetesinin eski yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski Taraf yazarları Emre Uslu ve Tuncay Opçin hakında da ‘darbeye teşebbüs’ suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’ suçundan da ayrıca 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Firari şüpheli Uslu hakkında ayrıca, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan da üç yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede çoğunluğu Zaman gazetesi çalışanı diğer şüphelilerin de ‘darbeye teşebbüs’ suçundan üçer kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ise 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Erdoğan davacı

247 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM başkanlığı ve 65’inci hükümet, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davacı olarak yer aldı.

  Altan kardeşler ve Ilıcak iddianamenin 'darbeye iştirak eden medya unsurları' bölümünde

İddianame onaylandı

İstanbul Başsavcılığı tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Mahkemenin iddianameyi 15 gün içinde kabul etmesi durumunda şüphelilerin yargılanmasına başlanacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Uluslararası Af Örgütü'nden Çeçenistan'daki eşcinseller için imza kampanyası
Sonraki Haber
Bedenin unutuluşuna karşı: 'Dünyanın Teni'