Ana SayfaGüncel‘O, orada kalmıştır’: Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ‘renk vermedi’

‘O, orada kalmıştır’: Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ‘renk vermedi’

HABER MERKEZİ – Referandum için sandığa giden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, oylarının rengini belli etmedi. Gül, “Oyunuz nedir?” sorusuna “O orada kalmıştır” yanıtını verirken, Davutoğlu ise “Akşam karar ne olursa olsun milli iradenin tecellisidir” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İstanbul’da, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise memleketi Konya’da oy kullandı.

Gazetecilerin “Oyunuz nedir?” sorduğu Gül, “O, orada kalmıştır. Sonuçlar çıkınca belli olacaktır” diye yanıtladı.

Eski Başbakan Davutoğlu da gazetecilere yaptığı açıklamada oyunun rengini belli etmedi, şunları söyledi:

Bütün gün sandığa giden vatandaşımızın düşünceleri ne olursa olsun birbirlerine saygı ve muhabbetle bakmaları önemlidir. Akşam da karar ne olursa olsun milli iradenin tecellisidir.

Erdoğan eleştirmişti

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adı sıkça eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte “gizli ‘Hayır’cı” olarak anılagelmişti.

Öyle ki Abdullah Gül Kayseri’deki ‘Evet’ mitinginde konuşmazken, Gül’ün aksine Davutoğlu milletvekili olduğu memleketi Konya’da Erdoğan’ın mitingine katılmış ancak o da buradaki konuşmasında ‘ortak akıl’ vurgusu yaparken ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ çağrısı yapmamıştı.

Dün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’nun Konya mitingindeki konuşmasını şu sözlerle eleştirmişti:

Bazıları şöyle diyor, ‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de, kardeşim. ‘Hayır’ diyeni anlayışla karşılarım ama ‘Evet’le ‘Hayır’ı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki? Değil mi?