Ana SayfaGüncelÖnder: Ahmet abi ilk defa ‘Size yalvarıyorum’ dedi

Önder: Ahmet abi ilk defa ‘Size yalvarıyorum’ dedi

HABER MERKEZİ – Batman’da referandum çalışması kapsamında konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kendisinden önce konuşan Ahmet Türk’ün ilk defa ‘Size yalvarıyorum’ dediğini belirterek “Buna kayıtsız kalan insan değildir. Ahmet Türk’ün dizi toprağa değmemiştir, diz çökmemiştir. İlk defa böyle bir laf kullandı, ucuzundan bir laf değildir” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) referandum kampanyası kapsamında Batman’da düzenlediği “Hayır” buluşmasında görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder birer konuşma yaptı.

Ahmet Türk’ün konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Uzun yıllardan bu yana siyasetteyim, 12 Eylül zindanlarını yaşadım. Bugün de o zindanları, o uyguladıkları politikaları gündeme getirmek istiyorlar. 94’lerde yıkılan köylerin ve faili meçhul cinayetlerin şahidi olduk. 94 yılında sizin iradenizler parlamentoya giden milletvekilleri cezaevine gönderildi. Onlardan biri bendim. Ama demokrasi mücadelemiz zaman zaman kesintiye uğradıysa da, irademize ipotek konulamadı. Artık halkımızın geleceğine ipotek koymaya çalışıyorlar. Halklar adına bir tek kişi karar verecek. Bir tek kişinin dudağı arasından çıkan kelime yasa olacak. Keşke AKP’ye oy vermiş insanlarda burada olsaydı, bu oyunun irademizi teslim etmek anlamına geldiğini onlar da anlasaydı.

Referandum Kürtler için çok önemli. Genel Başkanlarımız cezaevlerinde, 85 belediyemize kayyum atanmış, arkadaşlarımız içerde, Kürt siyasetini, demokrasi mücadelesi veren insanlar zindanlarda. Yeniden 12 Eylül döneminde yaşatılan zulmü gündeme getirmeye çalışıyorlar. Cizre, Nusaybin, Gever, Sur ve Silopi’de yaşanan vahşet var. Bütün yaşadıklarımızdan sonra, ‘Evet’ demek onursuzluktur. Durumu yarınları düşünmekten aciz olan insanlara söylüyorum. Onlara sesleniyor ve yalvarıyorum, yarınları karartacak işin içinde olmayın. Yarın hesap veremeyiz.

Türk’ün ardından ise Sırrı Süreyya Önder şunları söyledi:

Ahmet Abi ile yıllardır birlikte siyaset yürütüyorum. Bu bizim için onurdur. Ahmet abi ilk defa ‘Size yalvarıyorum’ dedi, buna kayıtsız kalan insan değildir. Ahmet Türk’ün dizi toprağa değmemiştir, diz çökmemiştir. İlk defa böyle bir laf kullandı, ucuzundan bir laf değildir, Kürt halkının bunu iyi düşünmesi gerekiyor. Bu lafta çok keramet vardır. Bu referandum seçimlerden bile önemli ve belirleyicidir.