Ana SayfaGüncel‘Ortak mücadele’ çağrısı yapan Kılıçdaroğlu: YSK’nin kararı her kesim tarafından protesto edilmeli

‘Ortak mücadele’ çağrısı yapan Kılıçdaroğlu: YSK’nin kararı her kesim tarafından protesto edilmeli

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK’nin mühürsüz zarf ve oy pusulalarının kabulüne itiraz yollarının tıkanması durumunda anayasa değişikliğini ‘gayrı meşru sayacaklarını’ söyledi. ‘Ortak mücadele’ çağrısı yapan CHP lideri, YSK’yi protesto etmenin hak olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz zarf ve oy pusulalarının kabulüne itiraz yollarının tıkanması durumunda anayasa değişikliğini ‘gayrı meşru sayacaklarını’ söyledi.

YSK’nin kararına dair itiraz başvurularından sonuç alamamaları durumunda tavırlarının ne olacağına dair soruya şu cevabı verdi:

Yapılan değişikliği gayrı meşru sayacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Gerekirse olayı oraya kadar götüreceğiz.

BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’ye açıklamalarda bulunan CHP lideri, 16 Nisan gecesi yaptığı açıklamanın ‘hafif’ bulunmasıyla ilgili de konuştu.

Açıklamasının gençleri tatmin etmediği özeleştirisinde bulunan Kılıçdaroğlu, ’YSK’yi protesto etmenin ‘hak olduğunu’ da belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı bu karar her kesim tarafından protesto edilmelidir. Protesto etmeye de hakları vardır. Eğer hukukun üstünlüğü kavramı varsa, bu karar çok önemliyse ve bu kavramın evrensel bir değeri varsa hiç kimse bu kavramı yerle bir edemez.

‘Ortak mücadele’ çağrısı

Referandumda ‘Hayır’ oylarının farklı siyasi seçmen gruplarından gelmesinin CHP’nin stratejilerini ve politikalarını yenileyeceğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, “Demokrasiden yana olanların birarada ve ortak bir paydada hareket etmeleri gerekiyor” dedi.

CHP lideri “Geçmişte hangi siyasi partinin kimliği içerisinde yer almışsa alsın, ya da herhangi bir siyasi kimliği olmayan, demokrasiden yana olan bütün yurttaşların birarada olmaları gerekiyor. Bizim buna ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

“Demokrasiye karşı olan kişi, kurum veya siyasal partilere karşı ortak mücadele etmeliyiz” diyen CHP lideri “Bu, çok önemli bir hareket olacaktır. Bizim Cumhuriyet tarihimizde de ortaya ilk kez böyle bir tablo çıkıyor. Bu da çok önemli bir değer” dedi.