Ana SayfaGüncelProf. Gürsoy: Bütün bu koşullara rağmen kazanılan zafer ‘Hayır’ın zaferidir

Prof. Gürsoy: Bütün bu koşullara rağmen kazanılan zafer ‘Hayır’ın zaferidir

HABER MERKEZİ – Prof. Dr. Gençay Gürsoy, muhalefetin ‘şaibeli’ dediği referanduma ilişkin değerlendirmesinde “Bütün bu koşullara rağmen kazanılan zafer ‘Hayır’ın zaferidir” dedi. Prof. Gürsoy, Kürt illerindeki ‘Hayır’ için ise Kürtlerin ‘Ayaktayız’ mesajı verdiğini ifade etti.

Prof. Dr. Gençay Gürsoy, muhalefet tarafından ‘şaibeli’ olarak değerlendirilen, ‘kıl payı’ ile ‘Evet’in çıktığı referandum sonucunu değerlendirdi.

OHAL koşullarında dikkat çeken Prof. Gürsoy, ‘meşruiyet krizi’ vurgusu yaparken, “Tüm şaibelere rağmen kıl payı kazanılan seçim ‘Hayır’cılar bakımından önemli bir zaferdir” dedi.

Prof. Gürsoy’un değerlendirmesi şöyle:

OHAL koşullarında girilen referandum, meşruiyeti sorgular hale getirdi. Bu durum meşruiyet krizini ortaya çıkardı. YSK’nin mühürsüz oy pusulalarını geçerli sayması referandum üzerindeki şaibeleri zirveye çıkardı.

Türkiye’de tüm şaibelere rağmen kıl payı kazanılan seçim de ‘Hayır’cılar bakımından önemli bir zaferdir. Değişik siyasi görüşteki insanların bir araya gelerek bu yüzdeliği çıkarması önemlidir.

Sonuç, Türkiye’nin geleceği, barış, demokrasi ve özgürlük için önemlidir. Bütün bu koşullara rağmen kazanılan zafer ‘Hayır’ın zaferidir.

Kürt illerindeki ‘Hayır’

Kürtler, iktidara “Baskılara rağmen ayaktayız, demokratik ve anayasal haklarımız ve taleplerimizi devam ettireceğiz, demokratik özgür bir Türkiye’de kardeşçe yan yana birlikte yaşama irademiz sarsılmamıştır” mesajı verdi.