Ana SayfaDünyaRakka operasyonunda yeni aşama: Hedef kentin kuzeyi ve Celeb Vadisi

Rakka operasyonunda yeni aşama: Hedef kentin kuzeyi ve Celeb Vadisi

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri öncülüğünde süren Rakka operasyonunda 4’üncü aşamanın startı verildi. Yapılan açıklamada, bu aşamadaki hedefin Rakka’nın kuzeyi ile Celab Vadisi’nin IŞİD’den kurtarılması olduğu belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla başlattığı operasyon devam ediyor.

10 Aralık’ta başlayan operasyonun önceki aşamalarında IŞİD’in lojistik merkezlerinden biri olan Suweydiye kasabası, yine örgütün karargahlarından biri olan Mehmudiye kasabası kurtarılmıştı.

Farklı kollardan Rakka’ya hareket eden savaşçılar operasyonun üçüncü aşamasında birleşirken, önemli merkezlerden birisi olan Tabka ilçesi ve barajı kuşatma altına alınmıştı.

Bugün ise devam eden “Fırat’ın Gazabı” isimli operasyonun 4’üncü aşamasının başladığı duyuruldu.

Açıklama Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı’ndan geldi.

Hedef Rakka’nın kuzeyi ve Celeb Vadisi

Yapılan yazılı açıklamada operasyonun bu aşamasının DSG çatısı altında, çok sayıda güç ile uluslararası koalisyonun desteğiyle sürdüğü belirtildi.

Açıklamada bu aşamada Rakka’nın kuzeyinin tamamının ve Celab Vadisi’nin IŞİD’den kurtarılacağı belirtildi.

Sivillere çağrı

Bölge halkına çağrının da yapıldığı açıklamada halkın Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarına yardım etmeleri, güvenlikleri ve canlı kalkan olarak kullanılmamaları için IŞİD’e ait noktalardan uzak durmaları uyarısı yapıldı.

“Söz veriyoruz ki, sivillerin hayatını güven altına alacağız” denilen açıklamada Rakka’nın tamamının IŞİD’den kurtarılacağı ‘sözü’ de yinelendi.

‘Demokratik Suriye’ ve ‘halkların kardeşliği’ vurgusu

Komutanlık açıklaması “Yaşasın özgür ve demokratik Suriye, yaşasın halkların kardeşliği” sözleriyle sonlandırıldı.