Ana SayfaGüncelReferandum öncesi Diyarbakır ve İstanbul’da çok sayıda gözaltı

Referandum öncesi Diyarbakır ve İstanbul’da çok sayıda gözaltı

HABER MERKEZİ – 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma 4 gün kala Diyarbakır ve İstanbul’da aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 150 kişi gözaltına alındı. Hatay’da ise kamu emekçilerine yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

16 Nisan’da yapılacak olan ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala Diyarbakır, İstanbul ve Hatay’da aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ile kamu emekçilerinin olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır

Diyarbakır’da sabahın erken saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı polis operasyonu düzenlendi.

Operasyonda en az 115 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında dihaber stajyer muhabiri Süreyya Dal, DBP PM üyesi Metin Egici de bulunuyor.

Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sabaha karşı düzenlenen ev baskınlarında yerine kayyum atanan eski muhtar Hanefi Gülen, belediye çalışanı Mehmet Akşahin, Veysi Özkan ve Mizgin Kırhan isimli 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul

İstanbul’da da Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye, Avcılar, Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Beyoğlu, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerinde eşzamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda aralarında HDP’lilerin de olduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Hatay

Hatay’ın İskenderun ve Antakya ilçelerinde sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Yapılan ev baskınlarında aralarında ihraç edilen sağlık ve eğitim emekçileri ile HDP üyelerinin de olduğu çok sayıda isim gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlara katıldıkları eylemler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Örgüt propagandası yapmak” suçlaması yöneltildiği belirtildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler: Mutlu Aymaz, Resul Varhan, Merve Varhan, Ziya Aslan, Medine Şahin, Ercan Doğan.