Ana SayfaGüncelREFERANDUM | Tutuklu HDP ve DBP’li siyasetçiler cezaevinde oy kullandı

REFERANDUM | Tutuklu HDP ve DBP’li siyasetçiler cezaevinde oy kullandı

HABER MERKEZİ – Referandumda HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, 11 HDP milletvekili ve 83 DBP’li belediye eş başkanı cezaevlerinde oy kullandı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 11 HDP milletvekili ve 83 belediye eş başkanı, ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumunda tutuklu bulundukları cezaevlerinde oy kullanıyor.

Hangi cezaevlerinde oy kullandılar?

4 Kasım 2016’da tutuklanan Demirtaş, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde, Yüksekdağ ise Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde oy kullandı.

Yine tutuklu HDP’li milletvekilleri Çağlar Demirel, Gülser Yıldırım ve Besime Konca, Kocaeli 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde, Nursel Aydoğan, Meral Danış Beştaş, Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Ayhan Bilgen, Silivri 9 Nolu Kapalı Cezaevi’nde, Abdullah Zeydan Edirne F Tipi Cezaevi’nde ve Ferhat Encu ve İdris Baluken de Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde oylarını kullandı.

HDP’li milletvekillerinin yanı sıra yerlerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın da aralarında bulunduğu 83 belediye eş başkanı tutuldukları cezaevlerinde oy kullandı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel Silivri Cezaevi’nde  ve KHK ile kapatılan Kongreya Jinên Azad (KJA) Sözcüsü Ayla Akat Ata da Kandıra Cezaevi’nde oy kullandı.