Ana SayfaDünyaReuters duyurdu: ABD savaş gemileri Kore’ye ilerliyor

Reuters duyurdu: ABD savaş gemileri Kore’ye ilerliyor

HABER MERKEZİ – Reuters, ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait bazı savaş gemilerinin, Kuzey Kore’nin nükleer silah programını ilerlettiği yönündeki endişelerin artması nedeniyle Kore Yarımadası’na doğru ilerlemeye başladığını duyurdu.

Amerikan savaş gemilerinin, Kore Yarımadası’na doğru yola çıktığı iddia edildi.

Reuters haber ajansının üst düzey bir ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait bazı savaş gemilerinin Pasifik Okyanusu’ndan Kore Yarımadası’na doğru ilerlediğini duyurdu.

Haberde, savaş gemilerinin Singapur’dan yola çıktığı belirtildi.

Savaş gemilerinin içerisinde bir uçak gemisinin de bulunduğu bilgisi verildi.

Haberde bu hareketin, Kuzey Kore’nin nükleer silah programını ilerlettiği yönündeki endişelerin artmasının ardından gerçekleştiğine dikkat çekildi.

ABD’den doğrulama

ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (PACOM)sözcüsü Deniz Binbaşı Dave Benham, yaptığı yazılı açıklamada “ABD Pasifik Komutanlığı, Carl Vinson’un, teyakkuz ve varlık göstermek için tedbir olarak Batı Pasifik’e yönelmesi emrini verdi” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Trump’ın Florida’nın Palm Beach sahilindeki malikanesinde görüşmüştü.

Görüşmede Kuzey Kore kaynaklı nükleer tehdidin ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin masaya yatırıldığı belirtilmişti.

Trump’ın, Çin’in Kuzey Kore üzerinde baskıyı arttırmaması halinde ABD’nin tek başına hareket edeceği gelen bilgiler arasındaydı.

Previous post
Ataerkil üreme sistemine çomak sokan 'günahkar': Margaret Sanger
Next post
Mısır'da iki kiliseye saldırı: En az 44 kişi hayatını kaybetti