Ana SayfaGüncelŞakran’da açlık grevi 47. gününde: ‘Sağlık durumları kötüye gidiyor’

Şakran’da açlık grevi 47. gününde: ‘Sağlık durumları kötüye gidiyor’

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eyleminin 47’nci gününe girdiği Şakran Cezaevi’ndeki tutuklulardan Abdurrahman Yıldırım, açlık grevindeki tutukluların talepleri kabul edilinceye kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti ve sağlık durumlarının ise her geçen gün kötüye gittiğini aktardı.

Cezaevlerinde tutukluların başlattığı açlık grevi eylemleri devam ediyor.

Şakran Cezaevi’nde ise süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 47’nci günü.

Şakran’daki tutuklulardan Abdurrahman Yıldırım, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevindeki duruma ilişkin bilgi verdi.

dihaber’de yer alan habere göre Şakran’da hak ihlallerinin artarak devam ettiğine dikkat çeken Yıldırım, arkadaşlarının açlık grevine başlamalarının iki temel nedeninin olduğunu söyledi.

“PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit” ve “hem tutuklular hem de halk üzerinde artan baskılara” dikkat çekmek için açlık grevinin başlatıldığını söyleyen Yıldırım, eylemin kararlılıkla sürdürüldüğünü de aktardı.

‘Sağlık durumları kötüye gidiyor’

Açlık grevindeki tutukluların sağlık durumlarına ilişkin bilgi veren Yıldırım, şunları söyledi:

Her geçen gün durumları kötüye gidiyor. Genel olarak cezaevi koşulları da iyi değil. Açlık grevleri baskılara karşı başlatıldı. Ortak alan ve gazeteler yasaklandı. Dışarıdaki siyasetin etkisi içeriye de yansıyor. Hemen hemen bütün alanda tecridi ağırlaştırıyorlar. Açlık grevindeki arkadaşlarımızın bizim yanımıza gelmelerine izin verilmiyor. Açlık grevinde bulunan tutsakların yanına tüm giriş çıkışlar denetim altına alınmış. Giriş çıkışlarda yaka kartı zorunluluğu konuldu.

Cezaevindeki koşulların her geçen gün daha da kötüleştiğini ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

Arkadaşlarımızın talebine şiddetle cevap veriyorlar. Her geçen gün koşulları daha da kötüleşiyor. Ama ne olursa olsun, bizler ne içerde ne dışarıda onur kırıcı durumları kabul etmedik. Bundan sonra da kabul etmeyeceğiz.

Yıldırım son olarak taleplerinin yerine getirilinceye kadar eylemin sürdüreceğini söyledi, dönüşümlü-süreli açlık grevi eylemlerinin de devam ettiğini belirtti.

Temel talepler

Öte yandan Şakran’ın dışında başta Sincan Cezaevi olmak üzere süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri de devam ediyor.

Sincan Cezaevi’nde açlık grevi eyleminin 38’inci günü geride kalıyor.

Açlık grevindekilerin temel talepleri ise şöyle:

  • PKK lideri Abdullah Öcalan ve yanındaki tutuklular üzerindeki tecridin kaldırılması, müzakere koşullarının sağlanması.
  • Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri uygulamalarından vazgeçilmesi.
  • Köylere yönelik yıkım uygulamasına son verilmesi.